Gość Tayscho Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Witam. Mam pytanie posiadam nissana primerę 94rok 1.6SLX.Czy to normalne, że w mieście pali mi 11.5l? benzyny nie deptam jej.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 nie normalne ,,, mi 2.0 paliło 11.7 gazu,,,, sprawdz sondę a na początek ją odepnij ,,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAX85 Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Jeśli jeździsz w te mrozy na krótkich odcinkach tzn. po 3-5km to jest możliwe że spali te 11-12 litrów bo silnik potrzebuje dużo więcej paliwa na dogrzanie niż latem, ale zawsze sprawdzić można czy to nie jakaś usterka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creativesb Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Moje GA16DS bez wiekszego starania się pali jakieś 9 - 10 i to w lato, ale w trasie przy normalnej jezdzie z 6, przeglądałem temat na forum 100nx i podobno normalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tayscho Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Rozumiem no auto dostaję trochę po dupce po mieście jeździ na krótkich odcinkach aczkolwiek jest ono ciągle dogrzane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojt_mk.. Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Moja Ga16DE pali teraz ok 13l gazu odcinki po 3 km w mieście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.