Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

duze spalanie i problem z połączeniem ELM327 - lublin help

Gość semimatt

Rekomendowane odpowiedzi

Gość semimatt

Czy ktos z lublina ma interface elm327 ? kupiłem jeden na allegro ale rozłączał sie to odesłałem, mam teraz drugi przewód... ale tez cos nie łączy, nie chce kupować innego gdyż podejrzewam ze problem może lezec po stronie auta, jesli ktos z forumowiczów ma i mogłbym sie podpiąc do czyjegos na chwile i sprawdzić czy działa to byłoby super.

Problem:

Auto - almera n16 1.5 z gazem, pali po miescie minimum 12L benzyny (boli).. gazu 14. nie wiem ile auto paliło przed założeniem instalacji ale podejrzewam, ze mogło byc cos przy zakładaniu skopane i teraz sie nie mozna dodatkowo połaczyć z ECU (PCMscan +elm327 łączy sie na chwile i zaraz rozłącza, podobnie ScanMaster - probowałem tez DDT2000 ale ten chyba w ogole nie widzi kabla)

DDT2000 nie jest pod elma, jakie masz ustawienia USB?? rozglądałeś się trochę po tematach?? było i o ustawieniach i scriny

Gość semimatt

DDT2000 nie jest pod elma, jakie masz ustawienia USB?? rozglądałeś się trochę po tematach?? było i o ustawieniach i scriny

robiłem dokładnie tak jak na forum.. moze przewód zły... w kazdym razie odeslałem korzystając z 10 dni wypowiedzenia umowy. ale problem z autem pozostaje.

ps, lol.. widze ze tobie honda 3,5 bierze tyle gazu co mi nissan 1,5 ;) gratuluje ;)

widze ze tobie honda 3,5 bierze tyle gazu co mi nissan 1,5 ;) gratuluje ;)

spokojnie, dopiero się buduje statystyka, ale w trasie około 14-15L/100 w miescie około 20L/100 ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...