Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

CB radio

marcin1975123
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dareke

Aby zakończyć tutaj ten temat o zagłówkach. Głośnik mam umiejscowiony przy pasie bezpieczeństwa. Nakładka na zagłówek jest specjalnie wyprofilowana , zgadzam się z tym co kolega wcześniej napisał o ich roli w samochodzie. Zakładam nowy temat.

Gość weber29

Jak i którędy macie przeprowadzony przewód anteny CB magnesówki?

Chodzi mi dokładnie o wyjście przewodu na dach ,pytam poniewa ja przeprowadziłem w okolicach górnej szczeliny klapy i dachu , zauważyłem tam teraz drobne otarcia lakieru :whistle:

• 1 rok później...

Odnowię temat radia cb w notku. Dostałem do sprawdzenia ręczniaka alan 95 plus. I tak go sprawdzałem, że skompletowałem do niego: zasilanie z zapalniczki, antenę zewnętrzną na magnes i oczywiście gruszkę (tzw. mikrofonogłośnik), żeby nie podnosić radia w czasie mówienia. Radio sprawuje się dobrze. Słyszę na kilka km, mnie też słyszą. Chociaż nie byłem zwolennikiem radia cb w aucie to jednak na razie mnie to wciągnęło. Jest tylko problem, że cały ten sprzęt leży między siedzeniami. Nie chciałbym nic dziurawić. Może ktoś ma pomysł, lub gdzieś widział jak takiego ręczniaka przymocować?

Guszka jest na klips obrotowy.

Edytowane przez janio

Właśnie...nie wiadomo czy Note jest tak perfekcyjnie zaprojektowany ,czy tak fatalnie,że nie można nic większego gdzieś umieścić.

Dzieki koledzy. Coś będę musiał zrobić. Z reczniakiem jest jeden problem. Jak go schowam nie będę widział wyświetlacza. Nie będę mógł przełączać kanałów. Jak leży między siedzeniami mam dobry dostęp. Mikrofonoglośnik można gdzieś zawiesić. Narazie zostanę tak jak mam.