robi108 Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Koledzy, Pada mi pompa wspomagania kierownicy (łożysko sie kończy) i chcę zawczasu kupić kolejną. Myślę o jakiejś świeżej używce. Czy do silnika 2.7 TD (1995) pasują pompy z młodszych roczników TII? Na szrocie nawet mi sugerowali, że pompa w Tyranku II (2.7 TD) jest taka sama jak w jakimś Promierze P10 albo P11, czy jakoś tak. Czy ktoś może to potwierdzić? A może jest więcej podzespołów od innych Nysek, które pasują do Tyranków? Bo na rynku wtórnym ceny części są pochodną popularności auta. Części od płaskaczy można kupić taniej i szybciej. pozdr, Robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki84 Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Kolego jeśli chcesz mieć pewność z jakiego innego modelu nissana pasują ci części to sprawdź stronę http://nissan4u.com . Jest to katalog części nissana on line. klikasz model swojego nissana, datę produkcji, typ silnika oraz kabiny w twoim przypadku jeszcze obszar produkcji następnie typ wyposażenia, rodzaj skrzyni biegów a następnie wybierasz sekcje Axle, suspension & stering, Power stering pump i tam masz na części rozebraną pompę klikasz na numer części pod rysunkiem i masz listę aut w których dana część występuje. Co do danych do tej strony to znajdziesz je wpisując nr vin swojego auta na te strony: http://www.japancars.ru/cat/nissan/ ,http://vinformer.su/en/ sprawdz na obu mi na jednej pokazało informacje których nie pokazało na drugiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robi108 Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Kolego jeśli chcesz mieć pewność z jakiego innego modelu nissana pasują ci części to sprawdź stronę http://nissan4u.com . (...) klikasz na numer części pod rysunkiem i masz listę aut w których dana część występuje. Okazuje siię, że ta pompa była w bardzo wielu modelach. Dzięki wielkie za bardzo pomocną informację. Pewnie przyda się nie tylko mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Może mnie ktoś oświeci z czego podejdzie mi pompa do 2,7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 To je oczywiste. Ale może jak micra czy Tino czy p12 A rozbierał kto pompę? Jak tam się do łożyska dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 może flexem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Pacz, nie pomyślałem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtus Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 TI 3.0 ma inną, reszta ma to samo - najwyżej inne króćce. Uszczelnienie kosztuje, są też zestawy naprawcze producenta ... używka wyjdzie najtaniej. Używki najmłodsze wiekowo to D22 i NP300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Dzięki. Zaczniemy od sprawdzenia stanu łożyska ale to dopiero za jakie 3 tyg. po urlopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAINE Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Odświeżę trochę temat. Pompa wspomagania coraz bardziej hałasuje więc prosi się o wymianę . Trudno powiedzieć czy to łożysko na rolce czy coś więcej. Postanowiłem poszukać zamiennika Posiadam Terrano II , 2,7 TD rok 2001, pytanie co będzie najlepszą opcją a może ktoś ma na sprzedaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi