amper Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Z jakiego materiału jest zderzak przedni. Potrzebuje go zlutować złamałem troszeczke zderzak ale jest do spawania. nie moge znaleść oznaczeń wiec prosze o odpowiedz. Czym go zlutować najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Orginalny powinien byc z absu, ale jak by byl a absu to by nie pekl, pewnie to jakies pp albo cos, poszukaj lepiej bo nie chce cie wprowadzic w blad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amper Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 orginalny jest no dostał hita porzadnego wiec wiesz pekł a nie był wymieniany nie wydaje mi się a gdzie sa oznaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adambyw Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 UE nakazuje umieszczać materiał z jakiego jest wykonany element z tworzywa powyżej pewnej gramatury (chyba 200g). Więc powinno gdzieś pisać na wewnętrznej stronie zderzaka. Ja bym szedł raczej w stronę PP albo PE, bo ABS to raczej twarde tworzywo. Z niego jest zrobione np lusterko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid1 Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Ostatnio miałem małego dzwona w przód w sam narożnik i o dziwo nie pękł tylko się wgiął więc opalarką go potraktowałem i wyprowadziło się prawie ideał a oznaczenia PP+EPDM-T20 i logo nissana i jakieś cyferki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adambyw Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 PP - Polipropylen a tu masz specyfikację tej odmiany: http://www.technocompound.com/Downloads/EN/DS-TechnoFin%20PP%20EPDM%20X%20T20%20%201%20UV%20C%20%20M%2015.pdf Od razu piszę że PP i PE nie klei się żadnym klejem. Właściwie jedyna metoda łączenia to spawanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.