Gość damiano1718 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 tak ale filtr oleju wymieniasz razem z olejem dylemat był ile wejdzie jeszcze oleju + do filtra ! wiec to jest o oleju i filtrze! zreszt a ja nie pierwszy tak zeszłem z tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 (edytowane) Ja Ci podpowiedziałem że jak kupisz 4l, to 0,5l zostanie Ci na dolewkę. Wyczytałem gdzieś że do silnika wchodzi 2,8l + filtr = 3,2. Ty natomiast jak będziesz zalewał, to będziesz i tak zerkał na bagnet więc sam się przekonasz. Edytowane 22 Lutego 2012 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damiano1718 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 spuszcze stary i zobacze ile go zleciało! domyslam sie ze im dłuzej zlatuje olej tym lepiej ( wiecej , spokojnie zleci) i mniej wicej tyle go zaleje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 wlej 3l. odpal żeby wszędzie się dostał, zgaś i poczekaj aż ścieknie, potem dolej do maxa na bagnecie. wg instrukcji 3,2l z filtrem. do silnika wchodzi 2,8l + filtr = 4,2. czyli co ?? 1,4l w filtrze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Sorki, mała pomyłka matematyczna /już poprawiona/. Wiadomo że bańka 4l, więc nie będzie miał 4,2 + na dolewkę. Dzięki za uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi