ring-s Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Jaki tłumik końcowy zastosować żeby nie zwężać przelotu i żeby było cicho. Zakupiłem kolektor jak w temacie 2,5" średnicy na wylocie. Oczywiście katalizator i pierwszy tłumik wylatuje. Ma być przelot 2,5" i cisza. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Najlepszy będzie customowy wydech z kwasówki, na środkowym przelotowym, a końcowym przelotowo komorowym. Przy pełnym przelocie 2.5 cala będzie głośno - nie wyciszysz samymi przelotami raczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ring-s Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 To też nie chcę samego przelotu. Samochodem często jeżdżę w długie trasy, więc przelot będzie za głośny. Jaki konkretnie tłumik będzie odpowiedni? Gdzieś czytałem o końcowym od Maximy 3.0V tylko czy ten tłumik ma 2,5" na wlocie? Bo nie chciał bym niepotrzebnie zwężać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 w moim temacie gdzieś było to zdjęcie jak robiłem wydech u siebie. Na koniec wleciał przelotowy tłumik nie wiem z jakiego auta niestety ale miał niecałe 2.5 cala rurę. I spokojnie możesz taki wkładać. Duża puszka czyni cuda jeśli chodzi o wyciszenie a i zachowasz przelotowość układu. Za tłumik dałem około 300zł ale zdecydowanie warto. dł 50cm, szer 30cm i z tego co przymierzałem to do Primery też by wszedł. Jak coś to mogę Ci załatwić taki, nie wiem od jakiego auta bo musiałbym na magazyn wejść znowu z tłumikami żeby go wziąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ring-s Opublikowano 2 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Fajnie by było żeby ktoś podał jakieś konkretne modele tłumików. Dobrze by był żeby też nie kosztował zbyt wiele bo mam mały deficyt a muszę jeszcze rurę 2,5" pociągnąć. Zależy mi na ciszy więc w grę wchodzą 2 tłumiki. Pozwolę sobie na odświeżenie tematu. Interesuje mnie jakiego wymiaru tłumik wejdzie do P10. środkowy i końcowy. Czy możecie polecić jakieś konkretne modele. Najważniejsze żeby układ był maksymalnie cichy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.