Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

P10 SR20DE ssac 4-2-1 2,5", i co dalej?

ring-s

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki tłumik końcowy zastosować żeby nie zwężać przelotu i żeby było cicho.

Zakupiłem kolektor jak w temacie 2,5" średnicy na wylocie. Oczywiście katalizator i pierwszy tłumik wylatuje. Ma być przelot 2,5" i cisza.

Proszę o pomoc

Najlepszy będzie customowy wydech z kwasówki, na środkowym przelotowym, a końcowym przelotowo komorowym.

Przy pełnym przelocie 2.5 cala będzie głośno - nie wyciszysz samymi przelotami raczej.

To też nie chcę samego przelotu. Samochodem często jeżdżę w długie trasy, więc przelot będzie za głośny. Jaki konkretnie tłumik będzie odpowiedni? Gdzieś czytałem o końcowym od Maximy 3.0V tylko czy ten tłumik ma 2,5" na wlocie? Bo nie chciał bym niepotrzebnie zwężać.

w moim temacie gdzieś było to zdjęcie jak robiłem wydech u siebie. Na koniec wleciał przelotowy tłumik nie wiem z jakiego auta niestety ale miał niecałe 2.5 cala rurę. I spokojnie możesz taki wkładać. Duża puszka czyni cuda jeśli chodzi o wyciszenie a i zachowasz przelotowość układu. Za tłumik dałem około 300zł ale zdecydowanie warto. dł 50cm, szer 30cm i z tego co przymierzałem to do Primery też by wszedł. Jak coś to mogę Ci załatwić taki, nie wiem od jakiego auta bo musiałbym na magazyn wejść znowu z tłumikami żeby go wziąć.

e845943014b0743d.jpg

• 4 miesiące temu...

Fajnie by było żeby ktoś podał jakieś konkretne modele tłumików. Dobrze by był żeby też nie kosztował zbyt wiele bo mam mały deficyt a muszę jeszcze rurę 2,5" pociągnąć. Zależy mi na ciszy więc w grę wchodzą 2 tłumiki.

Pozwolę sobie na odświeżenie tematu.

Interesuje mnie jakiego wymiaru tłumik wejdzie do P10. środkowy i końcowy. Czy możecie polecić jakieś konkretne modele. Najważniejsze żeby układ był maksymalnie cichy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...