Gość magdalenab Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 witam. mam pytanie jak sprawdzic poziom oleju w skrzyni biegow, bo mam problem z przodu z lewej strony (angielski model xtraila 2.2) mam dosc spory wyciek oleju silnik wyglada na czysty ale tego tez nie wykluczam nie mialam mozliwosci jeszcze zajrzec pod auto zeby okreslic dokladnie skad wyciek jest wiec moze macie jakis pomysl na to co to moze byc? z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oguh Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 jaki kolor oleju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdalenab Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 czarny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oguh Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 no to olej silnikowy. Sprawdź ile Ci ubywa na mairce oleju. Olej skrzyniowy jest jasny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heckler1 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 ja też mam pytanie dot. ilości oleju w skrzyni biegów. Do skrzyni wchodzi 2,3 l a mi mechanik wlał 2,5l bo mu tyle weszło. Mogę tak jeździć czy trzeba odessać te dwie setki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oguh Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 moim zdaniem możesz jeździć, lepiej więcej niż mniej w skrzyni biegów oczywiście ... w silniku nie powinno byc na maxa, poza tym mozesz sam upuścuić przez korek spustowy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heckler1 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 dzięki za odpowiedź, więc będę jeździł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.