PrzeRuSco Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 20 grudnia 2011 roku miałem kolizję z mojej winy. Wezwana została policja, ale nie ukarali mnie mandatem, przyznałem się do winy spisaliśmy z poszkodowaną oświadczenie. po kilku dniach dostałem pismo od mojego ubezpieczyciela (AXA) zapytanie dotyczące szkody które wypełniłem i odesłałem. 18.01.2012 przesłali mi zweryfikowany kosztorys szkody. Dziś po 2 miesiącach od zdarzenia zadzwonił do mnie rzeczoznawca że chciałby się umówić i obejrzeć mój samochód i popytać jak doszło do zderzenia żebym narysował szkić itp. dodam że szkic zrobiłem w odesłanym do nich zapytaniu dotyczącym szkody. O co może im biegać i czy mam się z nim spotkać czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Potwierdzenie i opis szkody to normalne. Poszkodowana zgłosiła szkodę do Twojego ubezpieczyciela a on chce potwierdzenia od Ciebie, czy taka sytuacja miała miejsce. Ale dziwi mnie dlaczego przysłali Ci zweryfikowany kosztorys szkody dla poszkodowanej. Nie pisałeś, czy Ty ubiegasz się o odszkodowanie z własnego AC. Bo jeśli tak, to teraz rzeczoznawca byc może chce ocenić Twoje szkody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glo Opublikowano 25 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Jeżeli miałeś AC to musisz, jak tylko z OC do kwestia dobrej woli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 chodzi tylko o mije OC. Dziwi mnie że dopiero po dwóch miesiącach skoro po miesiącu powinni wypałacić odszkodowanie poszkodowanej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.