Gość EB Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Mam dwa pytania. 1) Przy predkości ok. 110 km/h odczuwam lekkie drżenie kierownicy, któro ustępuje powyżej 130 km/h (pewnie nakładają sie różne drgania). Co to może być i czy mam sie tym martwić (wyważenie kół, układ kierowniczy ?). Na co zwrócic uwagę ? 2) Podczas jazdy po dużych nierównościach gdzieś z dołu dochodzą do mnie piski. Co to takiego ? Chyba nie myszy ? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kolter Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Myśle że mogą to być końcówki drążków kierowniczych.Najlepiej wejść pod saqmochodzik i obadać sprawe siłowo np.poruszając kołami we wszystkie kierunki jak i pociągając do siebie.Sprawdz też górne przednie wachacze czy nie maja luzów zaczyna się od popiskiwania na stukaniu kończy.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fir Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Na początek wyważ koła. Miałem tak samo i pomogło. A co do tych pisków to najprawdopodobniej wachacz górny. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukmack Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Tak, najlepiej kanał i obadać auto, poszarpać troche, silentbloki sie wyrobiły i piszczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EB Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 W środę lub w czwartek będę na kanałku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Drgania mogą być też wynikiem wady samej opony (zdarza się, że jest lekko owalna, niestety nawet nowa). A piski też z przodu czy z tyłu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EB Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Mam wrażenie, że piszczy raczej z tyłu. Zwróce na to szczególna uwagę podczas kolejnej trasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 z takimi typami drgań zawsze stykałem się jak miałem luzy w zawieszeniu (tylko w danym zakresie prędkości). Tak jak koledzy piszą, końcówka drążka, wahacze, sworzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.