Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Odpowietrzanie układu chłodzenia

Myrek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zmieniam sobie płyn w chłodnicy i doszedłem do etapu odpowietrzenia. Gdzie jest jakaś śrubka, którą się to robi? Znalazłem taką przy pompie, odkręciłem ją i zaczęło się sączyć, ale nie wiem czy to ta.

• 2 lata później...

z tego co wyczytałem w ksiażce nic nie trzeba odkręcać w modelu od 91r tylko zablokować drucikiem w kształcie litery "U" zaworek odpowietrzający w korku chłodnicy i troche pogazować i niby ma się odpowietrzyć? robił tak ktoś? i lepiej działa wtedy ogrzewanie bo u mnie ledwo co grzeje i słychać bulgotanie w nagrzewnicy

no jak tak robilem jak piszesz z ytm drucikiem,ale dalej jest tak jak zgasze to cos bulgota :diabel: a moze trzeba dolaczyc waz od nazewnicy i wtedy odpowietrzac :?:

Ja włożyłem ten drucik pod zaworek w korku od chłodnicy i tak przejechałem sie kawałek, no i niby nie bulgota juz w nagrzewnicy ale w zbiorniczku wyrównawczym zrobiło si,ę wiecej płynu niż przed odpowietrzaniem, a powinno być chyba odwrotnie skoro miał wypełnić miejsca gdzie jest powietrze?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...