Gość MłodySC87 Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Witam szanowni koledzy , pomożecie w odnalezieniu problemu ? Kupiłem miesiąc temu nissana primere 1.6 1998r . Wszystko było ok przez kilka dni a potem zaczeły się dziać dziwne rzeczy a mianowicie brak niskich obrotów , nie ważne czy benzyna czy gaz. Kierowałem się rozsądkiem (który mnie zawiódł) i wyczyściłem silniczek krokowy w benzynie ekstrakcyjnej , było ok 2,3 dni i potem na nowo . Teraz kupiłem całą przepustnicę i po wymianie nie widać wcale różnicy - dalej gaśnie na niskich obrotach a na regulacji już byłem więc to nie to .Na benzynie troszkę lepiej chodzi , zdarza się ,że nie zgaśnie a raz tak ,że po prostu stanąłem dosłownie na środku skrzyżowania ; / ruszyłem i objawy jakby brak paliwa tak szarpie czasem i gaśnie/ kupiłem całą przepustnicę i nic / dzięki za poświęcenie chociaż chwili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 a opisz dokładnie objawy : 1 Czy przed zgaśnięciem zaczyna 'telepać" silnikiem tz czy obroty zaczynają falować i gaśnie jaki masz gaz ???? Rady na dzieńdobry zakręć butle z gazem jest tam pokrętło i zacznij śmigać na lpg dopóki się nie skończy i zrób test na PB ,,,, kolejny pomysł to odpięcie sondy lambda i test ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MłodySC87 Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 właśnie to różnie jest ... czasem jest ok i obroty są stałe ,ale w większości jest tak ,że falują i tak przy 700 obrotach ma problemy na benzynie a na gazie już zgaśnie , na biegu dojdę do 1000 obrotów i nie gaśnie / ten test lambdy hmmm niezły pomysł , niebawem się przekonam co da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 zobacz jak sie robi auto diagnostykę na zworkę "dział zrób to sam ,,," Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MłodySC87 Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 niestety to nie sonda ; / za bardzo mi zależy na czasie i pozostało mi oddać do naszych mechanika , okaże się co to było aa i dodam ,że mi rozsadziło obudowę od filtra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 no to układ zapłonowy do wymiany .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MłodySC87 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 pozostało mi już chyba tylko to do sprawdzenia bo wszystko w nim poczyściłem i jest minimalna poprawa , nie gaśnie tak szybko , coraz rzadziej zobaczymy co będzie po wymianie : ) zapłon przeczyszczony , na benzynie nie gaśnie już i chodzi normalnie , pozostaje tylko jazda na gazie - poniżej 2tys szarpie nie ważne na jakim biegu ; / dziś jestem umówiony na wizytę u kolesia od regulacji i napraw związanych z gazem . Myślę ,że on mi coś powie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 wiesz wymiana świec nigdy nie przeszkadza zawsze wiesz ze zmieniałeś i są pewne a koszt 40 50 zł to nie masakra a może sie strasznie przełożyć na kulturze pracy silnika jak już opanowałeś PB to faktycznie prze-regulowanie LPGa i po sprawie będzie ,,,pewnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MłodySC87 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 No właśnie byłem u spoko kolesi co wcześniej w aso nissana robili i wstępnie powiedzieli - mikser na gazniku . Widać ,że znają się na rzeczy , ale to wszystko jeszcze się okaże w tym tyg ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.