Gość Borofik Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Witam, jak w temace jak nie łamiąc i nie uszkadzając niczego rozebrać podszybie w n16 przed liftem. Pytam bo mam zamiar zajrzeć co mi tak brzęczy w podszybiu, przy okazji wyczyścić... sprawdzić ewentualną korozję... może połozyć coś wygłuszającego. za ewentualną pomoc dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Wykręcasz wszystkie widoczne śrubki, odpinasz wszystkie widoczne spinki i delikatnie do góry, na końcach są dwa kołki plastikowe, u mnie jeden się urwał niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Borofik Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 (edytowane) ... ale muszę odkręcać wycieraczki??? .... podszybie jest całe w jednym kawałku ??? Edytowane 10 Marca 2012 przez Borofik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 (edytowane) Tak tak oczywiście wycieraczki (całe ramiona) musisz zdjąć. Odkręcasz nakrętkę ktora jest pod plastikową zaślepką i ramie powinno zejść, polecam wyposażyć się w preparat penetrujący i psikać to miejsce pare dni przed. I tam plastik podszybia jest w całości, jest elastyczny. U mnie po 9ciu latach była tam dosłownie ziemia. Edytowane 10 Marca 2012 przez buladag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Borofik Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 a to jeszcze jedno pytańko: tą cała wnękę łatwo jest wykleić jakąś matą i czy ona jest szczelna czy tam są jakieś odpływy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Wyklejanie słaby pomysł, co całe to jest jakby rynna, a woda spływa na boki między podłużnicami a nadkolem. Jak coś Ci brzęczy to pewnie poduszka pasażera - standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Borofik Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 i tak ma brzęczeć czy coś się z tym da zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 (edytowane) Ja przyglaszam radio, bo w sumie szybciej można by wymienić co w N16 nie brzęczy i piszczy niż odwrotnie. Tak wyglada podszybie: Edytowane 10 Marca 2012 przez buladag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Borofik Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 zdjęcia nie działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 http://imageshack.us/photo/my-images/822/20110513459.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/29/20110513458.jpg/ Te powinny działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Borofik Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 super !!! dzieki wielkie... jeżeli byłbyś kolego tak miły ( bo n ie chcę zakładać nowego tematu ) powiedz mi czy chlapacze tylne z P11 bedą pasowały do almery N16 ??? będę wdzięczny z ewentualną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Oj niestety nie wiem, ja mam zamontowane takie: http://imageshack.us/photo/my-images/6/13463325.jpg/ Kosztowały dyszkę, mają odblask i są dość duże i gumowe. PS: Szyba tylnia syfi się chyba tak samo z nimi jak i bez nich. http://i43.tinypic.com/dbrvc5.jpg <-- porównanie moich vs. oryginałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Borofik Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 dziękuję bardzo Kolego za pomoc... P.S czy istnieje manual do n16 w j. polskim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Niestety nie. U nas uznali, że się nie psuje. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Borofik Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 rozebralem, wyczyściłem, wygłuszyłem... uwaga boczne zaczepy wymyślił jakiś debil... nic głupszego się nie dało... ciężko nie połamać... założnie ponownie prawie niemożliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_conejo Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 dziękuję bardzo Kolego za pomoc... P.S czy istnieje manual do n16 w j. polskim ? Jak rozimiem chodz Ci o inst obslugi. Jesli tak to podaj maila to Ci wysle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 ===================================================================================================== Głosujemy w konkursie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.auto-swia...san-klub-polska ===================================================================================================== Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Borofik Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 ??? chodzi mi o service manual.... nie możesz go mieć w j. polski bo takowy nie istnieje... instrukcja obsługi to inna bajka, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_conejo Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 ok myslalem ze chodzi ci o inst. chcialem tylko pomoc. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Jeśli chcesz manuala /lecz nie po polsku/ to musisz sobie sciągnąć sam, bo zajmuje kupe miejsca. Ściągaj po kolei - part1; part2 itd z tej strony http://www.nissanclub.cz/manuals.php?lang=&ddlb_year=2005&ddlb_model=7&cb_ok=+OK+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Dodaję fotki tego jak wyglądają kołki, które trzymają podszybie... faktycznie ciężko je zdjąć, ale się udało. Lewy kołek Zasysanie powietrza (widać filtr p.pyłkowy) Miejsce na kołek po prawej stronie Kołek zamocowany w podszybiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi