Gość pen Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Witajcie, proszę o pomoc, bo nie wiem już co zrobić. Obroty jałowe są ok na rozgrzanym silniku przy normalnej jeździe, ale jak almera pojeździ chwilę w korku to obroty drastycznie spadają i wahają się i samochośnie. Nie podnoszą się same tylko ewentualnie trzeba przygazować. Nawet podkręcenie śrubki od obrotów wiele nie daje, a jak daje to trzeba na tyle podkręcić, że później przy normalnej jeździe są zbyt wysokie. Jak samochód wyjedzie z korków to wraca wszytsko do normy. Co musze naprawić albo wyczyścić? Silniczek krokowy wyczyszczony i sprężynka naciągnięta. Tak smao działa jak i na benzynie tak i na gazie. Dzięki za ewentualną pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Napisz jaki masz silnik i jaką instalację gazową. A przepływomierz sprawdzałeś w jakim jest stanie?? Może trzeba go wyczyścić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Borczy Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Witajcie, proszę o pomoc, bo nie wiem już co zrobić. Obroty jałowe są ok na rozgrzanym silniku przy normalnej jeździe, ale jak almera pojeździ chwilę w korku to obroty drastycznie spadają i wahają się i samochośnie. Nie podnoszą się same tylko ewentualnie trzeba przygazować. Nawet podkręcenie śrubki od obrotów wiele nie daje, a jak daje to trzeba na tyle podkręcić, że później przy normalnej jeździe są zbyt wysokie. Jak samochód wyjedzie z korków to wraca wszytsko do normy. Co musze naprawić albo wyczyścić? Silniczek krokowy wyczyszczony i sprężynka naciągnięta. Tak smao działa jak i na benzynie tak i na gazie. Dzięki za ewentualną pomoc. Witam, poradziłeś sobie kolego z tą usterką? Ja mam podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Witam, poradziłeś sobie kolego z tą usterką? Ja mam podobnie. Pytasz się już kolego w dwóch tematach o to samo. Ja tylko powiem że N15 jest dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.