Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

P12 - prosze o identyfikacje rury/przewodu

Gość mnet
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

primera 2003, p12, silnik 1.9

uprzejmie prosze o identyfikacje przewodu, rury ze zdjęć,

owy element pękł i wymagana jest wymiana bo silnik stracil moc, czy ktos moze mi wskazac, pokazac na foto jak wyglada ten element w calosci? niestety wchodzi pod akumulator i nie wiem jaki ma kształt, btw gdzie tego szukac poza serwisem??

Bede wdzieczny za kazda pomoc,

Dziękuje, Pozdrawiam.

post-53677-0-68956200-1331473589_thumb.jpg

Edytowane przez mnet

Jest to rura tłocząca sprężone powietrze przez turbinę z interculera , trzeba ją wymontować i niestety poszukać z innych modeli samochodów .ponieważ w oryginalnym kształcie można nie dostać to czeka Cię sztukowanie tej rury , Powinny pasować takie ze Sceniców , Lagun , mają takie same silniki.Powodzenia

Witam, mam rozumieć że to ta rura ktorą zaznaczyłem na rysunku?

Jeżeli tak to czy ma ona jakiś numer części albo jakąś specjalną nazwe? może jakiś link/nr aukcji allegro by ktoś mógł podać, zupełnie nie wiem jak tego szukać:(

Dziękuję.

post-53677-0-81317200-1331487727_thumb.gif

na allegro nie znajdziesz .... pozostaje aso lub jak kolega powiedzial dosztukowanie sobie a tego raczej bym ni e robil bo jak ci turbinka syf zaciagnie to zamiast 200 zl zaplacisz 1500

Miałem to samo. Porozmawiałem z kierowcami ciężarówek i wskazali sklep gdzie można dokupić różna rury. Jak na razie mam małą dziure i pomogło zaklejenie jej. Jednak zastanawiam sie nad wymianą bo znowu zaczoł dymić.

Na szrocie gdzie kupowałem silnik do Nissana, mieli taki przewód. Jeżeli jesteś nadal zainteresowany, to jutro zadzwonię do nich.

Bardzo proszę o kontakt z tym szrotem może jeszcze nie sprzedali tego przewodu (rury, weża) czekam na odpowiedź może być na e-maila

steowc@poczta.onet.pl

Gość Janekzet

Bardzo proszę o kontakt z tym szrotem może jeszcze nie sprzedali tego przewodu (rury, weża) czekam na odpowiedź może być na e-maila

steowc@poczta.onet.pl

Rozmawiałem z nimi i chyba mają ten przewód. Jest to użytkownik Allegro - Aleksandra3350. Tel. na części 506770013. Musisz się targować bo są dość drodzy.

Pozdrawiam

Rurka od interkulka ja bym szukał nowej bo szkoda roboty wymieniać na taka sama tylko nie wiadomo jak długo bedzie cała??

Gość Carlozzz

Witam,

Wczoraj odebrałem swojego złomka ;) z ASO. Koszt samej rurki to 300zł brutto. Do tego test consultem i robocizna (nie mam ani warunków, ani wiedzy, żeby samemu naprawiać)... Razem 497,02zł. Mimo wszystko polecam nówkę. Kupisz na szrocie i nie masz pewności jak długo pociągnie...

Pozdrawiam!

no to cie nacieli bo ja w Poznaniu kupowałem ten przewód za 200 zł brutto za robote wzieli 50 zł i podolewali mi płynów jesli były jakies ubytki :) - w ASo oczywiście

Gość Carlozzz

ASO ASO nie równe :). Liczyłem się z takim kosztem. Consulta podpięli, bo oprócz kopcenia i szarpania wywalał mi czerwoną kontrole przy przyspieszaniu między 110 a 120.

Nie wiem tylko jaki wpływ na cenę ma lokalizacja serwisu (ten mój to Odyssey na Jagiellońskiej w Warszawie), ale zakładam, że różnica w marzy mogła nie być bez znaczenia. Tak czy inaczej. Jeździ i na razie jest OK (zobaczymy jak długo - ostatnie pół roku to jakiś koszmar).

Pozdrawiam!

Wysłane z Tapatalk

Ja tam sam sobie naprawiłem i jak na razie jest dobrze. Rozciąłem i wstawiłem kawałek metalowej rurki. Zawsze można kupić jak by coś się działo nie tak. Na serwisie nissana to się mocno sparzyłem. Na Modlińskiej ceny z kosmosu a przy Toruńśkiej to nawet nie chcą nic powiedzieć tylko samochód do nich i płacić 200 zł za diagnozę.

Edytowane przez lukasz6

bo w aso same smietniki pracuja w dodatku wiekszosc beztalencia a ich polityka jest smieszna i odpycha

ASO mają różne ceny roboczogodziny i z tąd różnice w cenach usług

Przegląd na 60000 z częsciami eksplatacyjnymi.

W-wa - 1300

Kraków - 900

Tuchola - 700

Ale teraz tego auta jest dużo i można u mietka próbować z pierdułkami