Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

X-trail, kopci i rzencholi

Gość skymiro

Rekomendowane odpowiedzi

Hallo, potrzebuje porady.

Mam nissana X-Traila od niedawna i strasznie kopci, nie tylko jak dodaje gazu bo to jóż jest chmura czarna tylko jak jade to unosi się czarna smuga za nim, poza tym słychać jakieś rzędzenie silnika jak czasami za wysoki bieg i dóżo gazu się da to słychać rzęcholenie a tu cały czas tak mam. Przestaje jak na dowolnym biegu mam do 4000 obrotów to rzęcholenie przestaje.

Prosze o porade co to może być. Na mechaników nie moge liczyć tych co znam a serwis to złodzieje i laiki, przepraszam ale czuje się oszukany przez nich.

Poza tym mam jeszcze problem z hamulcem od strony kierowcy, jak mocno nacisne to szarpie kierownicą aż ją z ręki chce wyrwać, po ponaciskaniu na hamulec lekko przechodzi po jakimś czasie

Kolego jeździsz dCi jak vtec-iem?? Troszku może i rzęzi powyżej 4tys:)

a poza tym to polecam

http://sjp.pwn.pl/

Dziękuje za twą porade. Jeżdżę normalnie, staram się nie przekraczać 3000 obrotów, te 4000 to była próba czy się też tak zachowa na wysokich obrotach, ale nie to jest tematem, prosiłem o poradę za co z góry dziękuje

tarcze + klocki - i przde wszystkim po założeniu nowych tarcz nie należy ich od razu przegrzewać, a tym bardziej (bez względu czy nowe czy stare) przy rozgrzanych tarczach nie wjeżdżać w kałuże, bo mogą się pogiąć ...

ja polecam bosha :) Kupuje co do zasady w Rodonie albo w intercarsie ew. zamawiam częścio przez serwis Nissana, ale robote wykonuje mój samochodowy lekarz :):) mozesz tez zalozyć TRW :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...