kasjopej Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Witam Trafiła mi się wczoraj mała stłuczka. QQ dostał od Land Rovera w prawy bok. Kierowca nie upewnił się wyjeżdżając z zatoki parkingowej i było małe bum. Efektem zdarzenia są pogięte przednie i tylne drzwi. Czy ktoś mógłby mi polecić dobry warsztat przy dilerze nissana w Warszawie lub okolicy. Szkoda będzie naprawiana z OC sprawcy. Samochód jest w leasingu więc zależy mi też na dostępności samochodu zastępczego. Pozdrawiam kasjopej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenka Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Lepiej rozejrzyj sie za renomowanym zakladem blacharskim, bez upierania sie, ze ma to byc ASO Nissana,, znajac zycie to i tak zleca naprawe podwykonawcy, placac jakas czesc z kwoty przeznaczonej na naprawe,.. w jakim celu chcesz zlecac naprawe Nissanowi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Lepiej rozejrzyj sie za renomowanym zakladem blacharskim, bez upierania sie, ze ma to byc ASO Nissana,, znajac zycie to i tak zleca naprawe podwykonawcy, placac jakas czesc z kwoty przeznaczonej na naprawe,.. w jakim celu chcesz zlecac naprawe Nissanowi ? Jesli samochód jest jeszcze na gwarancji to wskazane jest to zrobic w autoryzowanej stacji Nissana lub w warsztacie wskazanym przez nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasjopej Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Jesli samochód jest jeszcze na gwarancji to wskazane jest to zrobic w autoryzowanej stacji Nissana lub w warsztacie wskazanym przez nich. Samochód jest na gwarancji i formalnie jest jeszcze własnością firmy leasingowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Lepiej rozejrzyj sie za renomowanym zakladem blacharskim, bez upierania sie, ze ma to byc ASO Nissana,, znajac zycie to i tak zleca naprawe podwykonawcy, placac jakas czesc z kwoty przeznaczonej na naprawe,.. w jakim celu chcesz zlecac naprawe Nissanowi ? a to ciekawe z tymi podwykonawcami, z 4-5x w życiu miałem naprawiane auto w różnych ASO różnych marek i za każdym razem sami robili, nikomu nie oddawali niezależnego blacharza/lakiernika trzeba mieć naprawdę dobrego i solidnego, reszta gotowa jest Ci raczej wyszpachlować niż wymienić. lubią powstawiać nieoryginalne części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 niezależnego blacharza/lakiernika trzeba mieć naprawdę dobrego i solidnego, reszta gotowa jest Ci raczej wyszpachlować niż wymienić. lubią powstawiać nieoryginalne części Tak to prawda. Żaden diler Nissana, chyba ze nie prowadzi blacharki i lakiernictwa, nie zrezygnuje (z wiadomych powodów) z takiej naprawy. O ile sie nie myle, w przypadku leasingu, to leasigoodawca decyduje czy można te naprawy przeprowadzić poza ASO Nissana. Jest to przecież nadal jego samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JjS Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Ja robiłem na Uczniowskiej 34, Polska Grupa Dealerów z autoryzacją nissana. Samochód zastępczy dostałem, jedyna uwaga, że prosta naprawa zajęła im tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasjopej Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Ja robiłem na Uczniowskiej 34, Polska Grupa Dealerów z autoryzacją nissana. Samochód zastępczy dostałem, jedyna uwaga, że prosta naprawa zajęła im tydzień. Dzięki za ten namiar. Prawdę mówiąc to do nich mam najbliżej. Z samochodem zastępczym nie było problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur07 Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Ja robiłem na Uczniowskiej 34, Polska Grupa Dealerów z autoryzacją nissana. Samochód zastępczy dostałem, jedyna uwaga, że prosta naprawa zajęła im tydzień. Na Uczniowskiej w PGD robiłem naprawę gwarancyjną w fordzie, obsługa miła, z samochodem zastępczym nie było problemu, ale malowanie tylnej klapy zajeło im tydzień, a podczas odbioru zauważyłem, że źle zabezpieczyli podczas lakierowania tył auta i miałem relingi w malusieńkich kropkach, auta nie odebrałem. Następnego dnia wszystko było już w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JjS Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Prawdę mówiąc to do nich mam najbliżej. Z samochodem zastępczym nie było problemu? Dostałem Focusa na łysych zimówkach, płaci ubezpieczyciel, choć szkoda z AC i nie wynika to bezpośrednio z warunków ubezpieczenia. Widać mają jakieś układy. Bez auta zastępczego pewnie szukałbym możliwości szybszej naprawy, bo przekładka i lakierowanie drzwi w tydzień to lekka przesada. Chyba, że lakier długo schnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Sądzę , że Nissan wszędzie ma podpisane umowy z PGD, ja też w Katowicach robiłem w PGD naprawę Focusa po małej stłuczce, zastępczego nie dostałem , bo nie mieli, a i z samej usługi też nie byłem zachwycony - ot - średnio, ciągle o czymś zapominali , a skasowali.. ufff !!! - całe szczęście że poszło z polisy sprawcy. A mówię że mają umowę z Nissanem bo to potwierdzili i zakładali mi w QQ - oryginalne chlapacze tylne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Ja swojego robiłem w Jaworski-Gajewski. Szybko nie było ale co jakości to jak na razie nie mam zastrzeżeń. W kwestii samochodów zastępczych to współpracują z wypożyczalnią Anca Cars. Mi trafił się QQ 1.6 z przebiegiem 1500km więc ich nie poganiałem. WAŻNE !! pamiętaj że należy Ci się odszkodowanie z tytułu "utraty wartości handlowej" (o ile samochód do tej pory był bezwypadkowy) od ubezpieczyciela sprawcy. Fortuna to nie jest ale parę groszy wpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi