skalabim Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Witam! Drodzy Koledzy , jestem posiadaczem T30 o 2 litrowym silniku (benzyna). Już 2-krotnie mój nissan zrobił mi niespodziankę w najmniej spodziewanym i oczekiwanym momencie ( nie odpalił). Normalnie łobuz!!! Kręci… , akumulator ok. , mechanik mi powiedział że pewnie problem jest z filtrem paliwa. I faktycznie po wstawieniu do garażu następnego dnia odpalił za pierwszym razem. Sielanka trwała dwa miesiące , do tego poniedziałku…!. Samochód stał pod chmurką trzy dni (-5c w nocy) i od tej pory nie mogę go ruszyć L. Akumulator jest naładowany, kręci , pompa paliwowa działa. Wczoraj i dzisiaj pogoda na plusie ok. 8 stopni. Więc raczej nie powinno być problemów z filtrem? PS: zapala mi się dioda na podszybiu od strony kierowcy …? której nie pamiętam , Może cos rozłączyłem wyciągając akumulator do ładowania ? Mam też drugą za kierownica (alarm)?. Może macie jakieś sugestie? Pozdrawiam z Podlasia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeonMP Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Dioda na podszybiu jest pewnie od immo. Nie masz manuala? Chyba, że masz jakis dołożony układ, o którym poprzedni własciciel nie wspomniał. I to on blokuje ci silnik. Często padają przekażniki w dodatkowych zabezpieczeniach. Dogadaj się z jakims elektrykiem coby to sprawdził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kizior Opublikowano 15 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 sprawdź stan kabli do cewek, mogą przebijać( wieczorem po ciemku niech ktoś zakręci, a Ty patrz czy nie ma błyskawic na kablach), może świece już mają dość? sprawdź stan połączeń elektryki i czujników na pod maską, mogło cosik zaśniedzieć od wilgoci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookasoo Opublikowano 16 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Wymień oleje - u mnie o dziwo pomogło. Teraz odpala na dotyk, nawet jak nad ranem jest ujemna temperatura. Wcześniej rzęźił jak stary dziadek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeonMP Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 No i co z tym odpalaniem kolego skalabim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.