Gość petruś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Ty chyba nie wiesz o czym piszesz chłopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusmierczak.l Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 raczej wiem o czym piszę, ponieważ zrobiłem to sam i auto jak do tej pory jeździ bezproblemowo. jak dobrze poszukasz to sposób regeneracji wtrysków jest dostępny na YOUTUBE, i na forum choćby forda. temat jest mi znany również dlatego ze poświęciłem mu wiele czasu i pracy z rewelacyjnymi efektami. regenerowane przeze mnie wtryski delphi sprawdzane były na maszynie bez generowania nowych kodów i miały skromne 97 - 99% sprawności. kilka osób jest zadowolonych, a szczególnie jeden pan który jak pokazałem mu jak to się robi kasuje teraz osoby takie jak Ty, które nie wierzą że można to zrobić samemu za mniejsze pieniądze Pozdrawiam i życzę szerokości i bezawaryjności wtrysków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość petruś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Dobrze. nie będę się kłócił. Choć widziałem warunki czystości i pracy maszyn w jakich odbywa się regeneracja i szczerze wątpię żebyś takie posiadał. W każdym razie ja mam wtryski nowe nie regenerowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusmierczak.l Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 brak mi słów. jakich maszyn ?????? wtryski rozbierane są ręcznie i tak samo składane. a warunki do takiej pracy chyba ma każdy w domu chyba że ktoś mieszka w chlewie (zakup pensety, rękawiczek butelki izoprppanolu i myjki ultradźwiękowej powoduje że posiadasz sterylne warunki). a co do twoich wtrysków to powiedz mi czy w ich oznaczeniu występuje może literka "R" bo nie wiem czy wiesz ale DELPHI sprzedaje regenerowane wtryski jako nowe. firma mocno się wycwaniła w tej kwestii i nagminnie skupuje od serwisów uszkodzone wtryski, poddaje je regeneracji i wypuszcza z powrotem na rynek. Ja się z nikim nie kłócę i nie mam takiego zamiaru. wkurza mnie tylko że ktoś zarzuca mi kłamstwo czy próbę oszustwa. zrobiłem już klika wtrysków z użyciem zamienników i oryginalnych części, przebadałem ten temat wzdłuż i wszerz. nie zmuszam Ciebie do zawierzenia mi na słowo ale nie pozwolę by ktoś kto nie miał styczności z moją praca oceniał ją jako złą, a mnie jako niekompetentnego. To tyle w temacie co miałem do powiedzenia. Myślałem że forum jest po to by sobie pomagać - takie doświadczenie z innego forum gdzie jakimś cudem kilku osobom moja wiedza w tym temacie pomogła i jeżdżą na własnoręcznie zrobionych wtryskach. ale cóż widać od użytkowników nissana na tym forum nie można oczekiwać na konkretną pomoc i takowej nie można udzielić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Panowie chcecie sobie powtykać to idzcie na prv i tam sobie wciskajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusmierczak.l Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 dla mnie temat jest skończony. jeżeli jednak kogoś interesują moje doświadczenia zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość petruś Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Hehe jakie to dziecinne. Napisz gdzie Cię o coś oskarżyłem? Po za tym piszesz o jakiejś pomocy a w którym momencie napisałeś coś pomocnego? "Zrób sobie sam regenerację" - nie widzę w tym nic pomocnego. Bez odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusmierczak.l Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 temat wtrysków jest mi znany z clio wtryski różnią się od siebie rozpylaczami w zależności od mocy. na allegro dostępne są zestawy do regeneracji którą przeprowadzisz sam - jeżeli masz jakiekolwiek pojęcie o używaniu kluczy i głowy z tego co pamiętam koszt zestawu to około 250 - 500 złotych - jeżeli masz system delphi. nie trzeba generować nowych kodów tylko trzeba pamiętać by wtryski włożyć w miejsce z którego je wyjąłeś. jeżeli chcesz więcej informacji to daj znać na priv lub na gg (772189) odpowiem na wszystkie twoje pytania. moje clio już u drugiego właściciela lata i jest nieziemsko zadowolony choćby tu wyrażałem chęć pomocy Ty chyba nie wiesz o czym piszesz chłopie Dobrze. nie będę się kłócił. Choć widziałem warunki czystości i pracy maszyn w jakich odbywa się regeneracja i szczerze wątpię żebyś takie posiadał. W każdym razie ja mam wtryski nowe nie regenerowane. szukać dalej ?? i kto tu jest dziecinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Oj dzieci dzieci jajak ogolic i do piaskownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi