Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

15 dci problem z odpalaniem

Gość pawel_o85
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

raczej wiem o czym piszę, ponieważ zrobiłem to sam i auto jak do tej pory jeździ bezproblemowo.

jak dobrze poszukasz to sposób regeneracji wtrysków jest dostępny na YOUTUBE, i na forum choćby forda. temat jest mi znany również dlatego ze poświęciłem mu wiele czasu i pracy z rewelacyjnymi efektami. regenerowane przeze mnie wtryski delphi sprawdzane były na maszynie bez generowania nowych kodów i miały skromne 97 - 99% sprawności. kilka osób jest zadowolonych, a szczególnie jeden pan który jak pokazałem mu jak to się robi kasuje teraz osoby takie jak Ty, które nie wierzą że można to zrobić samemu za mniejsze pieniądze ;)

Pozdrawiam i życzę szerokości i bezawaryjności wtrysków :)

Dobrze. nie będę się kłócił. Choć widziałem warunki czystości i pracy maszyn w jakich odbywa się regeneracja i szczerze wątpię żebyś takie posiadał.

W każdym razie ja mam wtryski nowe nie regenerowane.

brak mi słów. jakich maszyn ?????? wtryski rozbierane są ręcznie i tak samo składane. a warunki do takiej pracy chyba ma każdy w domu chyba że ktoś mieszka w chlewie (zakup pensety, rękawiczek butelki izoprppanolu i myjki ultradźwiękowej powoduje że posiadasz sterylne warunki). a co do twoich wtrysków to powiedz mi czy w ich oznaczeniu występuje może literka "R" bo nie wiem czy wiesz ale DELPHI sprzedaje regenerowane wtryski jako nowe. firma mocno się wycwaniła w tej kwestii i nagminnie skupuje od serwisów uszkodzone wtryski, poddaje je regeneracji i wypuszcza z powrotem na rynek.

Ja się z nikim nie kłócę i nie mam takiego zamiaru. wkurza mnie tylko że ktoś zarzuca mi kłamstwo czy próbę oszustwa. zrobiłem już klika wtrysków z użyciem zamienników i oryginalnych części, przebadałem ten temat wzdłuż i wszerz. nie zmuszam Ciebie do zawierzenia mi na słowo ale nie pozwolę by ktoś kto nie miał styczności z moją praca oceniał ją jako złą, a mnie jako niekompetentnego.

To tyle w temacie co miałem do powiedzenia. Myślałem że forum jest po to by sobie pomagać - takie doświadczenie z innego forum gdzie jakimś cudem kilku osobom moja wiedza w tym temacie pomogła i jeżdżą na własnoręcznie zrobionych wtryskach. ale cóż widać od użytkowników nissana na tym forum nie można oczekiwać na konkretną pomoc i takowej nie można udzielić.

Hehe jakie to dziecinne. Napisz gdzie Cię o coś oskarżyłem? Po za tym piszesz o jakiejś pomocy a w którym momencie napisałeś coś pomocnego? "Zrób sobie sam regenerację" - nie widzę w tym nic pomocnego. Bez odbioru

temat wtrysków jest mi znany z clio :)

wtryski różnią się od siebie rozpylaczami w zależności od mocy. na allegro dostępne są zestawy do regeneracji którą przeprowadzisz sam - jeżeli masz jakiekolwiek pojęcie o używaniu kluczy i głowy :)

z tego co pamiętam koszt zestawu to około 250 - 500 złotych - jeżeli masz system delphi.

nie trzeba generować nowych kodów tylko trzeba pamiętać by wtryski włożyć w miejsce z którego je wyjąłeś.

jeżeli chcesz więcej informacji to daj znać na priv lub na gg (772189) odpowiem na wszystkie twoje pytania.

moje clio już u drugiego właściciela lata i jest nieziemsko zadowolony

choćby tu wyrażałem chęć pomocy

Ty chyba nie wiesz o czym piszesz chłopie

Dobrze. nie będę się kłócił. Choć widziałem warunki czystości i pracy maszyn w jakich odbywa się regeneracja i szczerze wątpię żebyś takie posiadał.

W każdym razie ja mam wtryski nowe nie regenerowane.

szukać dalej ??

i kto tu jest dziecinny