Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problemy z obrotami po włączeniu klimy

Chicco

Rekomendowane odpowiedzi

Czytałem kilkanaście podobnych tematów ale nie było w nich rozwiązania mojego problemu. Mam sekwencję na stag-u 300, filtry niedawno wymienione.

Obroty na benzynie mam ok. 750 na gazie normalnie 650 ale gdy podkręcę go wyżej na obrotach powiedzmy pod 5-6k obr/min i wrzucę na luz przed światłami to nie zawsze ale samochód mi gaśnie ;/ na benzynie nie ma tego problemu. Masakra jest przy włączonej klimie gdy wentylatory się właczą obroty siadają do 550, a gdy wcześniej kręce do 5-6k obr/min to zawsze gaśnie po wrzuceniu na luz ;/ Czy samo podniesienie obrotów na gazie coś pomoże czy szukać gdzie indziej przyczyny? ile może kosztować taka operacja u gazownika? Dziekuje za wszelkie odpowiedzi

jakie podzespoły, ile przejechane na gazie, ustawienia i mapy by też się przydały,

większość to tomasetto ale dokładnie nie wiem;/ kupiony już z instalają przejechane ok 100k km nic wiecej nie wiem ;/

zdjęcie, to się zobaczy, pewnie czas coś zregenerować, czyli reduktor i wtryski, do tego dobrze wystroić i będzie wszystko gitt

• 2 miesiące temu...

Reduktor- LOVTEC

Wielozawór-Tomasetto

Układ elektroniczny-Lecho

Wtryski- Żółte Valteki 1Ω

Na instalcji przejechane ok 100k km a tutaj fotka spod maski http://imageshack.us...dsc00050mb.jpg/

100 Tys na waltekach które pewnie były wymieniane ,,,mycie reduktora ew regeneracja + wymiana wtryskiwaczy ,,,na pierwszy szczał wywal wtryski ,,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...