Gość khamul Opublikowano 17 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2012 Witam, szukam wszędzie i w końcu trafiłem tutaj: mam problem z manualną skrzynią biegów do Maximy 3.0QX A32. Cieknie olej od strony lewej półośki a diagnoza kilku magików jest jedna: można robić ale koszty...przedrożą wszystko i to znacznie, radzą kupić dobrą używkę. Ale to nie takie łatwe bo: nie wiem nawet jakie oznaczenie ma skrzynia biegów (nigdzie nie mogę tego znaleźć) i nie wiem jakie typy skrzyń (albo z jakich modeli aut) pasowałyby do A32. A przede wszystkim-nigdzie w necie nie mogę znaleźć oferty sprzedaży takiej skrzyni i tu moja wielka prośba: czy ktoś z Was nie ma czasem takowej na "zbyciu" tudzież wie gdzie można skombinować? Z góry bardzo dziękuję za wszelaką pomoc:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Gratulujemy mechaników, jak im lepiej zmienić skrzynie jak simering. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość khamul Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Zimmering był wymieniany na oryginalny i nie on jest winowajcą. Wyru...chane już jest na tyle, że nie obejmie i nie uszczelni, tak samo skracanie sprężyny nic nie da, a naprawa skrzyni w tym układzie się nie opłaca-będzie ostatecznością jeżeli nie znajdę używki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Ja dalej nic nie rozumiem, jak cieknie z półośki , i jest wydarte, to trzeba zmienić przegub wewnętrzny a nie skrzynie, no chłopie ochłoń.A skracanie sprężynki w simeringu, to praktyki z PRL-u jak nic nie było, a jechać trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość khamul Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Dwóch dobrych magików już to oglądało i w zasadzie wydają jedną opinię: "coś" z mechanizmem różnicowym jest przyczyną tego wycieku a to powoduje nieopłacalność naprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 ===================================================================================================== Głosujemy w konkursie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.auto-swia...san-klub-polska ===================================================================================================== Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.