Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Manualna skrzynia biegów do A32

Gość khamul

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

szukam wszędzie i w końcu trafiłem tutaj: mam problem z manualną skrzynią biegów do Maximy 3.0QX A32. Cieknie olej od strony lewej półośki a diagnoza kilku magików jest jedna: można robić ale koszty...przedrożą wszystko i to znacznie, radzą kupić dobrą używkę. Ale to nie takie łatwe bo: nie wiem nawet jakie oznaczenie ma skrzynia biegów (nigdzie nie mogę tego znaleźć) i nie wiem jakie typy skrzyń (albo z jakich modeli aut) pasowałyby do A32. A przede wszystkim-nigdzie w necie nie mogę znaleźć oferty sprzedaży takiej skrzyni i tu moja wielka prośba: czy ktoś z Was nie ma czasem takowej na "zbyciu" tudzież wie gdzie można skombinować? Z góry bardzo dziękuję za wszelaką pomoc:).

Zimmering był wymieniany na oryginalny i nie on jest winowajcą. Wyru...chane już jest na tyle, że nie obejmie i nie uszczelni, tak samo skracanie sprężyny nic nie da, a naprawa skrzyni w tym układzie się nie opłaca-będzie ostatecznością jeżeli nie znajdę używki.

Gość Patrol 260

Ja dalej nic nie rozumiem, jak cieknie z półośki , i jest wydarte, to trzeba zmienić przegub wewnętrzny a nie skrzynie, no chłopie ochłoń.A skracanie sprężynki w simeringu, to praktyki z PRL-u jak nic nie było, a jechać trzeba.

Dwóch dobrych magików już to oglądało i w zasadzie wydają jedną opinię: "coś" z mechanizmem różnicowym jest przyczyną tego wycieku a to powoduje nieopłacalność naprawy.

• 2 tygodnie później...

=====================================================================================================

Głosujemy w konkursie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.auto-swia...san-klub-polska

=====================================================================================================

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...