Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

skrzypienie nad prawym kołem

Gość pawelrudnicki
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pawelrudnicki

witam wszystkich.. od jakiegoś czasu podczas skrętu w lewo słyszę dziwny odgłos. Jakby skrzypienie/tarcie sam nie wiem jak to określić..napewno nie jest to metaliczny dźwiek. Pojechałem na szarpaki ale w zawieszeniu niby wszystko ok. Podejrzewam że moga to być gumy stabilizatora..ale wyszłoby na oględzinach u diagnosty. Może ktoś z Was to przerabiał?? Dzieje sie to wyłącznie przy skręcaniu w lewo :) almera n16 2000r 1,5 16v przebieg 100 tys

Edytowane przez pawel r

tez tak mam. jakby amortyzator w gumie, albo sprężyny w gumie. Ja mam to nawet jak przejeżdżam przez chopki. Psikalem WD40 i nie pomoglo. moze psikalem gdzie nie trzeba. przebieg 118tys

Weź mocno zacznij bujać autem i słuchaj, czy nie ma tego dźwięku. Kiedyś miałem taki przypadek, że wystarczyło, aby na dworze było trochę wilgotno i amortyzator skrzypiał jak szalony, pomagało popsikanie WD40. Co ciekawsze, amortyzator bardzo dobrze trzymał, nie był zużyty :)

Gość pawelrudnicki

sprobuje :) amortyzatory napewno ok , wymienione niedawno na KYB. Wymienione tuleje wachaczy i sworznie.

jutro jade do mechanika i bedziemy szukac. Przy okazji do wymiany drązki kierownicze bo maja juz troche luzu i zaczynają stukać.

po wizycie u mechanika i sprawdzeniu całego zawieszenia dalej nic.. Zawieszenie igiełka a dalej cos trze przy skręcaniu w lewo. Na postoju nie trze , tylko w czasie jazdy

Mi wlasnie wychodzi guma z dolu sprezyny amorka i ona mi skrzypi na progach zwalniajacych..

Gość Diablo134

witam mam ten sam problem ...a mianowicie slysze piszczenie lub wlasnie tarcie a najbardziej slychac tak jak kolega gdy skrecam w lewo.. w tym tyg jade do mechanika zobaczymy na poczatku myslalem ze po deszczu tylko ale niestety nie .

Mam ten sam problem. Trzeszczy najbardziej przy chopkach. Tak jakby metal o gumę tarł? Nie wiem gdzie nasmarować? WD 40 chyba lepiej nie bo wysusza później, a chyba lepiej jakiś towot? Ty oko w którym miejscu smarować?