Gonziur Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Witam Miałem zepsuty przepływomierz i wymieniłem go, a mimo to check engine nadal się świeci. Czy on nie powinien teraz sam zgasnąć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 wykasuj spinaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonziur Opublikowano 19 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Dino czy mógłbyś tutaj wkleić link ,w którym jest opisana ta czynność??? Ja nie wiem jak to się robi..... Dino i jeszcze pytanie do Ciebie. Czy check nie powinien samoistnie sam zgasnąć po naprawieniu usterki????? Wydawało mi się, że tak powinno się stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/67296-tricki-i-sztuczki-primera-i-moze-nie-tylko/ jeżeli jest to stały błąd to raczej nie zgaśnie sam po naprawie, inaczej z jakimiś takimi sporadycznymi, jest, nie ma, bo ECU samo nie wie za bardzo czy to bład czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonziur Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Dino próbowałem odczytać i skasować błędy za pomocą spinacza. Nie udało mi się zrobić ani jednego ani drugiego.... Czy coś zrobiłem źle???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 a jak robisz, bo trak to sciężko odpowiedzieć, trzeba zewrzeć styki, przekręcić kluczyk, rozewrzeć styki i wtedy powinien zacząć migać check, a kasowanie polega na ponownym zwarciu styków, wtedy kluczyk na OFF i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonziur Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Mam drucik. Wkładam jeden koniec do pierwszej dziury i drugi do 8. I nic się nie dzieje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 wkładasz i przekręcasz kluczyk na ON? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonziur Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 wkładam i przekręcam ,żeby paliły się kontrolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Sprawdz czy ktoś nie popodmieniał pinów w złączu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi