Dysten Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Witam Powraca temat radia i głośników. Na poczatek chcę wywalić fabryczne dziadostwo i zamontować coś ciut lepszego, jak nie pomoże to kolejna będzie wymiana radia. Myślę nad Pioneerem bo jako jeden z nielicznych ma na swojej stronie konfigurator. Do przodu chcę dać Pioneer TS-A1713i - powinien pasować przynajmniej zgodnie z konfigutarorem. Tył wolałbym TS-G1723i jak nie wejdzie to TS-G1703i. W przypadku tyłu na załączonych rysunkach wszystkie miary są zgodne poza głębokością montażową niby 46mm tu i tu ale w nawiasie są inne wartości chyba w calach? Jeśli tak to 1703i ma ~44mm, a 1723i ~46mm? W konfiguratorze Pioneer Polska na tył ma pasować ts-g1703i o 1723i nawet nie ma informacji (nowy model). Na stronie pioneer.eu ts-g1723i pasuje na przód, ale nie ma tam informacji o głośnikach na tył (żaden już nie pasuje?). Zarówno na polskiej jak i europejskiej stronie konfiguratora ts-a1713i pasują na przód więc tu chyba nie będzie zdziwienia. Czy Ktoś wymienił w Note głośniki, jesli tak to proszę o podanie konkretnych modeli, na tej podstawie zweryfikuję zamiary. Wiem, że do montażu potrzeba dystansów, już nabyłem. Pozdrawiam p.s. rys. 1 - ts-g1703i rys. 2 - ts-g1723i rys. 3 - ts-a1713i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek87944567 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Jak dla mnie, to jest rewelacyjne. Nawet akustycznie jest to sympatycznie rozwiązane, bo muzyka nie wali po uszach pasażerów, jak to jest np, we Fiatach, gdzie głośniki są zamontowane w tylnej półce, a muzyka przyjemnie sobie płynie na dole. Do tego dobre jest to, że w momencie przyjścia połączenia telefonicznego na telefon podłączony do zestawu głośnomówiącego bluetooth, muzyka się oczywiście wycisza, a rozmówcę slychać w trybie stereofonicznym, o ile masz do dyspozycji odpowiednio dobry telefon. Ja nawet puściłem muzykę z telefonu na głośniki samochodowe i efekt był piorunujący(organy kościelne jedak z sześciu głośników potrafią nieźle zabrzmieć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.