jwa Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Wiesz u mnie gwizdało bo pęknięcie było pod cybantem. Żadne ruszanie gumami ani szarpanie i inne sprawdzenie nie dało oznak. Dopiero jak została zdjęta guma od turbiny do chłodnicy to się okazało, ze jest pękniecie przy samym mocowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Datex Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 W swojej N16 2.2 dCi mam również jakieś delikatnie pukanie z okolic rozrządu gdy silnik jest zimny. Co do oleju, to u siebie w instrukcji mam zalecany olej do tego silnika 10w40 i taki był zalewany jak auto opuściło salon w Hiszpanii przez ASO Nissana. Od 3 lat gdy auto jest w Polsce lany jest olej 5w40. Przebieg auta to 94 tyś km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 W Hiszpanii temperatura jest większa więc i półsyntetyk jest rzadszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Datex Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Tylko instrukcja z neta po polsku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 W swojej N16 2.2 dCi mam również jakieś delikatnie pukanie z okolic rozrządu gdy silnik jest zimny. To chyba przypadłość traktorków. Gdy silnik jest zimny, to ok. 30sek będzie hałasowało. Najczęściej puka wałek rozrządu-pierwsza krzywka, i pierwsze zawory. Tam olej dochodzi najpóźniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek 35 Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 (edytowane) ok wiem że wina oleju jest no ale teraz powiedzcie mi cz tak można jeśli silmik był zalany półsyntetykiem potem cały wymyty dokładnie każda cześć i można wlać olej syntetyczny pytam takl tylko z cziekawości bo wiem co sie dzieje na półsyntetyku Edytowane 14 Marca 2014 przez Mirek 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Możesz lać śmiało jeśli do tej pory silnik miałeś bez wycieków. Jeśli po pewnym czasie zauważysz jakieś pocenie lub wycieki, to powrócisz na półsyntetyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123hudy Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Witam Cikawy temat przyznam ze cos mnie zaciekawiło a mianowicie jak.mocno naprezony powinien byc łańcuszek od vacum pompy?bo umnie jeds tak sobie, troszke zwisa tak moze z pol centymetra to chyba niepowinno tak byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Witam Cikawy temat przyznam ze cos mnie zaciekawiło a mianowicie jak.mocno naprezony powinien byc łańcuszek od vacum pompy?bo umnie jeds tak sobie, troszke zwisa tak moze z pol centymetra to chyba niepowinno tak byc? Wejdź w dział X-traila, poszukaj kolegi @Bartezm i napisz do niego na PW. On rozbierał vacum dwa razy bo chodziło właśnie o naprężenie łańcuszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123hudy Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Ok dzieki wielkie za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 witam czy ktos rozbieral pompe vacum bo mi z niej cieknie? czy wogole dam rade ja uszczelnic bo nie moge nigdzie dorwac uszczelek do niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Dość martwy temat...podobnie jak całe p12... Ciężko Ci chyba będzie uzyskać jakąś pomoc.. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad24 Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 W Di bez problemu. Czerwony silikon, benzyna ekstrakcyjna i trochę czasu. Niestety by ją wyjąć trzeba zdejmować łańcuch. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Zależy gdzie cieknie i jakie ewent. towarzyszą temu objawy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad24 Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Zazwyczaj cieknie z magistrali olejowej. Są tam dwa małe gumowe oringi, jeden między pompą a głowica, drugi między połówkami pompy. Ale jak już się za to brać, to trzeba wszystko wymyć, odtłuścić i posadzić na silikon. Jeżdżę po tej operacji już rok i jak na razie sucho. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Przed demontażem sprawdziłbym wartość podciśnienia. Przy dużym przebiegu uszczelnienie nic nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Zazwyczaj cieknie z magistrali olejowej. Są tam dwa małe gumowe oringi, jeden między pompą a głowica, drugi między połówkami pompy. Ale jak już się za to brać, to trzeba wszystko wymyć, odtłuścić i posadzić na silikon. Jeżdżę po tej operacji już rok i jak na razie sucho. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka dokładnie ciekło z magistrali była źle założony gumowy oring rozebrałem ja na części pierwsze pomyłem preparatem do czyszczenia tarcz hamulcowych i na razie jest cacy na zdjeciu widać że ktos nie żałował silikonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi