MacGayver Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Red Arrow ! Nissan Micra GA16DE MODEL Micra K11 ROCZNIK: 1995 SILNIK: CG13DE MOC: - seryjnie 75KM - aktualnie faza tworzenia SKRZYNIA: - manualna UKŁAD WYDECHOWY: - seria UKŁAD DOLOTOWY: seria UKŁAD HAMULCOWY: -przód tarcze, tył tarcze KOŁA: - 15-calowe felgi OZ + opony przód Yokohama AVS 195/50 R15 (jeszcze z mojego Sunnego GTi, tył hałasujące 195/50 w spadku WNĘTRZE: -Seria Super S STYLISTYKA: - seria Super S AUDIO: -dolby serround A teraz krótka historia :-) Auto zakupione w wiadomym celu: jak najszybciej jak najmniejszym kosztem i nie pozornie. Silnik zakupiony dużo przed zakupem samego samochodu. Leżał u mnie już około 7 miesięcy i czekał na swoją kolej. Długo szukałem Micry która spełniała by zadane wymagania: silnik oczywiście 1.3, wspomaganie, 3-drzwiowe nadwozie, bez gazu i zarejestrowany w kraju. Długo szukałem i czekałem, czekałem i szukałem i nic. Aż tu nagle czerwona SuperS za dobre pieniądze z uszkodzonym silnikiem - idealny dawca. Po próbach telefonu i wyczekiwaniach okazało się że została sprzedana. A wiadomo - takie okazje nie zdarzają się codziennie. Okazało się że raz na tydzień :mrgreen: W następnyt kolejny weekend ukazała się kolejna identyczna tylko różnica polegała na sprawnym silniku. Kierunek Katowice i stałem się nowym właścicielem krwisto czerwonej Micry SuperS. Nie oglądałem praktycznie w ogóle podwozia. Byłem przygotowany na najgorsze - robota robota i robota. Najważniejsze było że to Super S. Po przejrzeniu już auta u Nas w warsztacie okazało się o dziwo że nie trzeba łatać podłogi, nie trzeba wymieniać przewodów hamulcowych i o dziwo praktycznie nie trzeba robić nic, poza wymianą przedniej belki i kawałka progów które standardowo lubią kolor złoto-rudawy. Przede wszystkim trzeba było dowiedzieć się co jest warty silnik który tam był - przetestować i albo na złom albo na sprzedaż. Świeży olej, filterek i tak jeździłem nim około 2 miesięcy. Brak wycieku, brak pochłaniania oliwy czy płynu i co najważniejsze - jest moc :mrgreen: Nie myślałem że te silniki aż tak dobrze się sprawują, w tym nadwoziu całkiem nieźle sobie radzi :-P Silnik out i w związku z tym jest na sprzedaż gdyby ktoś chciał swap z 1.0-->1.3. Wszelkie prace które zostały już poczynione do wglądu na zdjęciach :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stu66orn Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Cześć, wpadłem na twój temat i widzę, że jest tu o wiele mniej niusów niż na innym forum, gdzie dokonujesz czegoś pięknego! Jak w ogóle się sprawuje micra z GA16 ? Czy z micry 1.0 da się zrobić swpa podonie jak z twoją 1.3 czy jest więcej zabawy? Czekam na odpowiedź, nie raz tu jeszczę zajrzę Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.