Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Światła dzienne

liser91
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy ktoś z was orientuje się może, czy dałoby się jakoś włączyć poprzez kabel światła dzienne? Tzn chodzi mi, żeby zapalały się same halogeny, bez podświetlenia w środku i innych świateł. Żeby zapalały się po przekręceniu pokrętła od przeciwmgielnych w 1 pozycję (obecnie po przekręceniu nie dzieje się nic).

Pozdrawiam

Jesli nie chcesz budować instalacji elektrycznej od podstaw i skręcac na nowo całej wiązki to sie nie da. po podlączeniu pod stacyjke automatycznego włacznika swiatła włączają sie samoczynnie razem z deską (komputer :nissan2: - mozesz z nim podyskutować)

(Wszystko sie da)

Ale co ci przeszkadza świecaca sie deska w dzień. Jesli masz cyfrową deske to włączasz permanentne oswietlenie nocne i w dzień nic nie widzisz.

Upierdiwy pan władza moze cie za halogeny w dzień scigać. Oszczędź moje oczy :wave: gdy jedziesz z naprzeciwka

no wlasnie sporo wieskow wali na przeciwmgłowych jak na dziennych normalnie lał bym ich ile wlezie ..... choinki cholerne:D a byl tu gdzies opis jak podlaczyc dzienne bo sie zastanawiam nad montazem , wiekszy problem mam z ich wyborem

• Upvote 1

Są światła dzienne, które można zamontować w miejsce halogenów. Są rownież takie co mają w sobie halogen i dzienne razem, ale to już wyższy koszt. Wiadomo, że jeśli prócz halogenów świecą się jeszcze inne światła - pozycje lub mijania, to na 100% jedzie na halogenach. Dzienne mają być osobne-i tylko one!!!!!

Ja mam stały auto włącznik swiateł od nowości.

Fakty

xenon świeci 7 lat i działa dalej

zmiana jednego xenona nie powoduje spalenia drugiego - różnica w żarówkach to 4 lata i nadal oba się żarzą rożnica kolorów jest wynikiem różnicy ciepłoty swiatła założonych żarników

Wymiana jednej przetwornicy nie wpływa na działanie drugiej lampy

Tak więc w dzień jeżdżę normalnie na świtłach mijania i nie mam żadnych dodatkowych kłoptów z tym związanych

Ale fakt ładne i dobre ledy (droższe) fajnie wyglądają.

A p12 z ledami w środkowej atrapie wygląda jak baba ze ścisnietymi nogami. Widziałem w lusterku wstecznym i nie podobało mi się

Spokojnie panowie, bo widzę, że tu niektórzy się zgrzali :) Tylko chciałem się zorientować, po prostu halogeny w słoneczny dzień są lepiej widoczne niż xenon, poza tym po co reszta oświetlenia ma się świecić, skoro i tak tego nie widać. Co więcej, żółte światło jest o wiele lepiej widoczne, niż te śmieci z allegro nazywane dziennymi. Nie raz mam tak że wydaje mi się, że ktoś jedzie bez świateł i chcę mu pomrugać żeby włączył, ale jak się zbliżę, to się okazuje, że jedzie na dołożonych dziennych :D. No ale w takim razie pozostanę przy xenonach. I nie wiesiek bo jestem z dużego miasta ;) Pozdro

....A p12 z ledami w środkowej atrapie wygląda jak baba ze ścisnietymi nogami. Widziałem w lusterku wstecznym i nie podobało mi się

a tak zamontowane światła dzienne moga być ? czy też jakieś porównanie??

post-38658-0-91994500-1333307011_thumb.jpg

Kolego polecam coś takiego

http://allegro.pl/modul-drl-swiatla-dzienne-daylight-nie-led-w-wa-i2233753577.htm

bardzo proste w montażu i wygodne ja z tym latam dwa lata i zero problemu poszukaj na allegro

dokładna nazwa

moduł DRL światła dzienne daylight nie LED W-wa

tak to wygląda

post-28347-0-85876600-1333310657_thumb.jpg

@psujaut , po prawej stronie - u mnie nie mam kratki do której mogłbym to przymocować mam ją wyjętą bo tam zdaje się jest miejsce na szpilkę i od poczzątku nie miałem tej kratki

@kmiart jaka cena za to , i co to daje? bo sie nie znam :)

a tak zamontowane światła dzienne moga być ? czy też jakieś porównanie??

NIe wiem pewnie gdzies stanowia jakies przepisy jak i gdzie maja byc światła do jazdy dziennej zamontowane. Chyba wogóle chodzi o jakiekolwiek oświetlenie dzienne.

Ja podaje moje subiektywne odczucie.

Ostatnio widzialem jakąś granatową p12 i miał poprowadzone ledy po ukosie w dolnej części zderzaka pod halogenem. Swiecił się tylko jeden, ale pewnie dwa wyglądały by lepiej. Gdyby jeszcze te ledy były gęściej na tym pasku rozmieszczone to byłoby fajniej. A tak niedość,że kulawo to jeszcze żadko.

• 9 miesięcy temu...

Zainstalowałem światła do jazdy dziennej PHILIPS LED DayLight 8

Polecam są bardzo mocne ;)

Spalanie w mieście Kraków spadło około 0,3 km na 100 km ( sprawdzone na probie 1200km)

hehe u mnie zaszła możesz spokojnie podpiąć linkę pod spód , ja sie na swojej szplce holowniczej przejechalem jak musialem w ogole nei moglem dziadostwa wkręcić na szczescie jest o co zlapać klamrą linki z przodu po lewej i prawej stronie jest mijesce podobnie jak z tyłu

ja mam nie zabezpieczone i nie jestem w stanie juz wkręcić zaczepu (rdza), muszę przegwintować i zabezpieczyć tak jak ty korkiem + smar

Ja zrobiłem tak, przegwintowałem, hak na smar wkręciłem , założyłem osłonkę i zamontowałem krótsze światła dzienne i po kłopocie

Ciezko mi sie zbiera żeby to zrobić :) ale na wiosne już zrobię, co do świateł dziennych to dam sobie spokój chodź P12 nawet ładnie z nimi wygląda,

niedługo pozbywam sie auta i kupię takie co bedzie miało oryginalnie luż LED