liser91 Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Witam, czy ktoś z was orientuje się może, czy dałoby się jakoś włączyć poprzez kabel światła dzienne? Tzn chodzi mi, żeby zapalały się same halogeny, bez podświetlenia w środku i innych świateł. Żeby zapalały się po przekręceniu pokrętła od przeciwmgielnych w 1 pozycję (obecnie po przekręceniu nie dzieje się nic). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Nie da rady, światła są zespolone i nie chciej udawać że halogeny, to światła dzienne!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Jesli nie chcesz budować instalacji elektrycznej od podstaw i skręcac na nowo całej wiązki to sie nie da. po podlączeniu pod stacyjke automatycznego włacznika swiatła włączają sie samoczynnie razem z deską (komputer - mozesz z nim podyskutować) (Wszystko sie da) Ale co ci przeszkadza świecaca sie deska w dzień. Jesli masz cyfrową deske to włączasz permanentne oswietlenie nocne i w dzień nic nie widzisz. Upierdiwy pan władza moze cie za halogeny w dzień scigać. Oszczędź moje oczy gdy jedziesz z naprzeciwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 no wlasnie sporo wieskow wali na przeciwmgłowych jak na dziennych normalnie lał bym ich ile wlezie ..... choinki cholerne:D a byl tu gdzies opis jak podlaczyc dzienne bo sie zastanawiam nad montazem , wiekszy problem mam z ich wyborem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Są światła dzienne, które można zamontować w miejsce halogenów. Są rownież takie co mają w sobie halogen i dzienne razem, ale to już wyższy koszt. Wiadomo, że jeśli prócz halogenów świecą się jeszcze inne światła - pozycje lub mijania, to na 100% jedzie na halogenach. Dzienne mają być osobne-i tylko one!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Ja mam stały auto włącznik swiateł od nowości. Fakty xenon świeci 7 lat i działa dalej zmiana jednego xenona nie powoduje spalenia drugiego - różnica w żarówkach to 4 lata i nadal oba się żarzą rożnica kolorów jest wynikiem różnicy ciepłoty swiatła założonych żarników Wymiana jednej przetwornicy nie wpływa na działanie drugiej lampy Tak więc w dzień jeżdżę normalnie na świtłach mijania i nie mam żadnych dodatkowych kłoptów z tym związanych Ale fakt ładne i dobre ledy (droższe) fajnie wyglądają. A p12 z ledami w środkowej atrapie wygląda jak baba ze ścisnietymi nogami. Widziałem w lusterku wstecznym i nie podobało mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liser91 Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Spokojnie panowie, bo widzę, że tu niektórzy się zgrzali Tylko chciałem się zorientować, po prostu halogeny w słoneczny dzień są lepiej widoczne niż xenon, poza tym po co reszta oświetlenia ma się świecić, skoro i tak tego nie widać. Co więcej, żółte światło jest o wiele lepiej widoczne, niż te śmieci z allegro nazywane dziennymi. Nie raz mam tak że wydaje mi się, że ktoś jedzie bez świateł i chcę mu pomrugać żeby włączył, ale jak się zbliżę, to się okazuje, że jedzie na dołożonych dziennych . No ale w takim razie pozostanę przy xenonach. I nie wiesiek bo jestem z dużego miasta Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Kup sobie Philipsa lub Hella i na pewno będą jasne, widoczne i nie będa śmieciami. I też możesz je zakupić na All.... Reszta, to sprawa montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psujaut Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 ....A p12 z ledami w środkowej atrapie wygląda jak baba ze ścisnietymi nogami. Widziałem w lusterku wstecznym i nie podobało mi się a tak zamontowane światła dzienne moga być ? czy też jakieś porównanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmiart Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Kolego polecam coś takiego http://allegro.pl/modul-drl-swiatla-dzienne-daylight-nie-led-w-wa-i2233753577.htm bardzo proste w montażu i wygodne ja z tym latam dwa lata i zero problemu poszukaj na allegro dokładna nazwa moduł DRL światła dzienne daylight nie LED W-wa tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 @psujaut , po prawej stronie - u mnie nie mam kratki do której mogłbym to przymocować mam ją wyjętą bo tam zdaje się jest miejsce na szpilkę i od poczzątku nie miałem tej kratki @kmiart jaka cena za to , i co to daje? bo sie nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 a tak zamontowane światła dzienne moga być ? czy też jakieś porównanie?? NIe wiem pewnie gdzies stanowia jakies przepisy jak i gdzie maja byc światła do jazdy dziennej zamontowane. Chyba wogóle chodzi o jakiekolwiek oświetlenie dzienne. Ja podaje moje subiektywne odczucie. Ostatnio widzialem jakąś granatową p12 i miał poprowadzone ledy po ukosie w dolnej części zderzaka pod halogenem. Swiecił się tylko jeden, ale pewnie dwa wyglądały by lepiej. Gdyby jeszcze te ledy były gęściej na tym pasku rozmieszczone to byłoby fajniej. A tak niedość,że kulawo to jeszcze żadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/77574-swiatla-do-jazdy-dziennej-drl/page__st__20 zajrzyj do tego tematu, wrzucilem fotki swojego montażu DRL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Własnie o to chodziło. Fachowy montaż bez wodotrysków zwykłej lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmiart Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 koszt modułu drl to jakieś 130 zl z przesylką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zainstalowałem światła do jazdy dziennej PHILIPS LED DayLight 8 Polecam są bardzo mocne Spalanie w mieście Kraków spadło około 0,3 km na 100 km ( sprawdzone na probie 1200km) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Daj fotki i pochwal się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 dobrze zamontowane z jednym zastrzezeniem, co zrobisz jak zajdzie potrzeba holowania twojego pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 hehe u mnie zaszła możesz spokojnie podpiąć linkę pod spód , ja sie na swojej szplce holowniczej przejechalem jak musialem w ogole nei moglem dziadostwa wkręcić na szczescie jest o co zlapać klamrą linki z przodu po lewej i prawej stronie jest mijesce podobnie jak z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 U mnie mimo zabezpieczenia w korek ze smarem to przy wkręcaniu zerwalem gwint. Dupne miejsce na zaczepkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 ja mam nie zabezpieczone i nie jestem w stanie juz wkręcić zaczepu (rdza), muszę przegwintować i zabezpieczyć tak jak ty korkiem + smar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Ja zrobiłem tak, przegwintowałem, hak na smar wkręciłem , założyłem osłonkę i zamontowałem krótsze światła dzienne i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Ciezko mi sie zbiera żeby to zrobić ale na wiosne już zrobię, co do świateł dziennych to dam sobie spokój chodź P12 nawet ładnie z nimi wygląda, niedługo pozbywam sie auta i kupię takie co bedzie miało oryginalnie luż LED Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi