Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

P12 ciągły pisk w panelu sterowania !!!!

jolsky12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie !!!!

POMOCY !!!

podczas jazdy i przekręcenia kluczyka cały czas coś piszczy w kokpicie sterowania jest to ciągły pisk.

Pisk ten zanika tylko przy włączeniu kierunkowskazów lub świateł awaryjnych.

Niejest to wina pasów są zapięte. Pomóżcie co to może być Narazka.

To niewiele się kolego dowiedziałeś. Stały pisk sygnalizuje przy otwartych drzwiach zapalone światła, sprawdż czujniki drzwi ( trzeba je wykręcić i miernikiem sprawdzić( może który jest zwarty), napisz jak jest dalej po sprawdzeniu

Edytowane przez voyager1956

jolski12 - widzę że jednak jest z problem z poszukaniem tej strony, więc się postarałem i się udało /szukania 4 minuty/. Przeczytaj całość i skup się na poście # 6;11;12; a najbardziej na 14-tym.

Oto stronka http://forum.nissank...__fromsearch__1 może ta usterka występuje i u Ciebie.???

Edytowane przez mirekg9

Czyli wszystko sprowadza się do

Że to juz było

Korci mnie, żeby zacząć rozbierać moje auto i zaglądać w każdy zakamarek i zapobiegać.

Ja w zeszłym roku na wiosnę w swojej Tince tak zrobiłem.

Powyjmowałem wszystko, zdemontowałem osłony plastikowe, posprawdzałem co gdzie mam, dokumentowałem sobie fotkami.

Wiem jak idą przewody, gdzie są jakie złączki, jakie mam złączki luźne, odkryłem dodatkowe przekaźniki za tapicerką, odkryłem dodatkowe bezpieczniki za plastikami, gdzie niegdzie dodałem dodatkowe wygłuszenie. A przy okazji zrobiłem sobie oświetlenie progów, bo Tino tego nie posiada, oraz mały bajerek w postaci podświetlenia podłogi na niebiesko.

=====================================================================================================

Głosujemy w konkursie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.auto-swia...san-klub-polska

=====================================================================================================

• 6 miesięcy temu...