Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z obrotami,gaśnie

efej1

Rekomendowane odpowiedzi

Piszę w imieniu ojca ,a problem jest nastepujacy samochód gasnie na wolnych obrotach ,przy dojezdzaniu do świateł ,itd trzeba trzymać noge na gazie ale tylko wtedy gdy auto jest zatankowane gazem do pełna ,problemy calkowicie znikaja po wyjeżdżeniu części gazu,jakaś polowa ,i dzieje się tak i na benie i lpg,Instalacja 2generacji ,brc reduktor zawoli ges-elektronik,z krokowcem reduktor ustawiony ruwnolegle do auta jeśli tak to mozna okreslić,problem zauważalny 4raz z kolei ,wiec nie ma przypadku ,liczę na fachowa pomoc ,trochę ta jazda uciążliwa ,pomimo że ojciec sie troche przyzwyczaił

zapomniałeś dodać, że chodzi o Fiata Brawę ;)

zapomniałeś dodać, że chodzi o Fiata Brawę ;)

nie zapomnialem jest napisane ,fakt nie w samy poscie ale zawsze ,ale co wymisliles ?,jak zawsze na ciebie można liczyc,jakieś foto dac tej ins.?

• 5 miesięcy temu...

Witam mam prawie podobny problem z moją primerą 1,6 instalacja 2 gen Lovato u mnie problem występuje bez różnicy czy butla jest pełna czy też nie i tylko na LPG. Na początku problem występował na zimnym silniku ale dziś przytrafiło mi się to na ciepłym . Filtr gazu wymieniany ok 2 tyś km temu.Ktoś coś doradzi w tym temacie byłbym wdzięczny.

pomysłów mam sporo

napewno jest nie odpowiednia dawka gazu winne tu będzie zasmarowany krokowiec

zabrudzony reduktor

filtr powietrza

warto zadbać o układ zapłonowy ,,,, itp ...

• 2 miesiące temu...

Filtr powietrza jest ok wymieniany jakieś 7 tys km temu ostatnio sprawdzałem był lekko przybrudzony wyczyściłem go sprężarką ,układ zapłonowy wydaje mi się być sprawny na benzynie jest dobrze nie gaśnie choć kable zapłonowe są jeszcze nissanowskie świece co prawda zawsze wymieniałem co 10-15 tyś ale te pewnie mają po za 20 tyś.Zacznę chyba od wymian świec .Jeśli będzie bez zmian udam się do jakiegoś gazownika i niech sprawdzi reduktor oraz ustawi odpowiednią dawkę gazu.Dzięki za naprowadzenie na trop .Jeśli się Primerce poprawi dam znać.

Trochę się mi zapomniało o moim problemie tzn. został rozwiązany ,na moje bolączki pomogło wyczyszczenie przepustnicy , przepływomierza oraz wymiana świec.

• 3 tygodnie później...

Sprawa z gasnącym fiatem brawa rozwiazana,poszedł w niego nowy reduktor za namową Dina,i został wymieniony krokowiec, ustawienia w tej ins.brc,dokonywal gazmen,fiat :thumbsdown: znowu prawie jedzie.p.s.80pln ,za ustawienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...