Gość Wiedźmin Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Pierwszy post, więc przede wszystkim dobry wieczór. Mam prośbę do użytkowników forum/właścicieli modelu p11 (nie wiem czym się różni p11 od wp11 i tp). Tydzień temu nabyłem śliczną primerę i zajmuję się jej dopieszczaniem. Czy mógłbym prosić szanownych forumowiczów o fotkę oświetlonego wnętrza pojazdu - chodzi o świecące kontrolki - co ma być podświetlone na konsoli środkowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdelek Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Witam p11 to hb lub sedan a wp11 to kombi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 ===================================================================================================== Głosujemy w konkursie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.auto-swia...san-klub-polska ===================================================================================================== Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wiedźmin Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Piotrek_S O to chodziło, dzięki, tylko jeden mały problem - nie ta wersja. Fakt, mój błąd, nie zaznaczyłem, że moja p11 to ta przed liftem - rocznik 97. Przy okazji pytanie - czy ktoś wie, gdzie można dostać żarówki podświetlenia kontrolki włączenia ogrzewania tylnej szyby, świateł awaryjnych (jeden typ) i kontrolki nawiewu (ta strzałka wewnątrz auta, na zdjęciu na dole po lewej od ogrzewania tylnej szyby). I pytanie kolejne - czy w p11 jest na tablicy rozdzielczej kontrolka włączonych świateł mijania - czy to przypadkiem nie to cuś pomiędzy kontrolkami kierunkowskazów, obok kontrolki włączenia świateł drogowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Żarówki takie dostaniesz w pierwszym lepszym elektronicznym,ale można tam wlutować również diodę. Spokój z tym będzie do końca życia auta. Jeśli chodzi o lampkę pomiędzy kontrolkami kierunkowskazów to jest ona aktywna tylko w wersjach z automatyczną skrzynią biegów i zapala się gdy jest wyłączony nadbieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wiedźmin Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Z diodą jest o tyle gorzej, że ważna jest biegunowość. W przypadku żarówki nie ma znaczenia, jak się ją włoży, dioda wlutowana odwrotnie nie zaświeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Za dużo grzebania by było z diodami aby je jakoś upchnąć, do tych włączników są tycie żaróweczki z wąsami które są przylutowane (chyba, już nie pamiętam) W każdym bądź razie aby dostać się do włączników musisz wyjąć radio, zdjąć środkową konsolę - na dole, nad popielniczką są dwa wkręty, wykręcasz i ciągniesz do siebie plastik jednocześnie podważając zaczepy obok nawiewów bo tam plastik trzyma, odpinasz linkę od nadmuchu i masz guziczki na wierzchu. Guziki się trzymają na takich mini zatrzaskach po bokach, rozbierz, wyjmij żaróweczkę i leć do pierwszego lepszego sklepu moto. Co do kontrolek to zależy od wersji jaką masz. Na pewno brak kontrolki mijania ani halogenów, tylko "długie" i tylne przeciwmgielne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gutek1978 Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 do kolegi co dodał fote jak przerobic tak radio by pieknie swieciło??? bo u mnie wogule nie swieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 do kolegi co dodał fote jak przerobic tak radio by pieknie swieciło??? bo u mnie wogule nie swieci Odkręcasz panel i sprawdzasz co nie świeci. tam jest sporo żarówek małych, pewnie sporo Ci się przepaliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi