Tommy Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Witam wszystkich. Mam pytanie, jak wymienić pompę paliwa w Micrze? Wiem, że dojście do niej jest pod tylnym siedzeniem, tylko co dalej, proszę o jakieś złote uwagi i przestrogi, m.in. dotyczące jak wyciągnąć pompę z baku? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Witam! Generealnie nic trudnego. Najlepiej jest to robić jak jest jak najmniej paliwa w baku. Trzeba podnieść siedzisko tylnej kanapy. Są tam dwie wtyczki - od pompy i od wskaźnika paliwa. Pociągnąłem sobie długi przewód od pompy do przodu auta, wypiąłem filtr paliwa i podłączałem przewód do aku żeby pompa wypompowała jak największą ilość paliwa. Potem odkręcamy tą nakrętkę pod siedzeniem i trzeba tam wsadzić rękę. Treba wyczyć tak ząbek, podważyć go ręką i wysunąć. Ząbki są z tego co pamiętam dwa - jeden od pompy, drugi od wskaźnika. Jakbyś miał jakieś problemy - pisz - wymyślimy coś dalej. Dla zaznajomionych z tematem - czy to jest normalne działanie pompy jak się podłączy na krótko, że nie podaje paliwa ciągłym strumieniem tylko jakby dawkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.