carpenter Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Witam, popadłem w małe tarapaty i muszę prosić o pomoc. Mam almere n16 2002r po lifcie i tak jak wielu użytkownikom, mi także ciut przeszkadza szum panujący w kabinie. Postanowiłem ją trochę wyciszyć zgodnie ze wskazówkami. Zacząłem od drzwi kierowcy i od razu musiałem z****ć . Oczywiście powyrywałem przewody z kostki od sterowania szybami. Ciężko znaleźć w internecie schemat, który by do tej kostki pasował. Żeby ją poskładać potrzebuję jej zdjęcie. Czy byłby ktoś na tyle uprzejmy żeby takowe wrzucić? W sumie nie ma dużo roboty z tym, bo tylko zdjąć ten panel z podłokietnika, a ja cały dzień szukam schematów i próbuję ją poskładać metodą prób i błędów. A jeszcze treba się za to wyciszanie wziąć :/ Z góry dzięki za wszelką pomoc! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Gdybyś zaczął prawą stronę, to już bym Ci fotki dał, gdyż mam przednie i tylne. Lewej strony na chwilę obecna nie posiadam i to mój błąd, bo rozbierałem wszystkie drzwi. Co do wyciszenia drzwi jak i samochodu, to na forum jest dość dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carpenter Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Właśnie po lekturze tego forum zdecydowałem się wyciszyć, tylko ta przeklęta wtyczka... :/ a już nieraz drzwi rozbierałem. Nie masz może w najbliższej przyszłości planów znów do nich zajrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Może i bym mógł, oczywiście w wolnym czasie, chociażby sam dla siebie, lecz nie wiem czy są przewody tak samo w P16 czy inaczej. Jak się uda, to jutro Ci to załatwie - to tylko jedna śrubka i dwie fotki z każdej strony. Sorki, ale dzisiaj nie dam rady, co prawda tam śrubki nie ma, tylko trzeba umiejętnie wypiąć z zatrzasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carpenter Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Spoko, nie trzeba tak na gwałt (mam klime) i tak super że chcesz pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Dziś czekając na małżonkę, gdy poszła do sklepu, próbowałem dostać się do tych kabelków. Użyłem dwóch wkrętaków aby podważyć cały panel i go wyjąć, lecz niestety spinki metalowe nie chciały puścić a cały panel się wyginał. Odpuściłem, gdyż nie chcę złamać panela a i tak na krawędziach w plastikach zrobiłem małe odkształcenia. Jeśli dobrze pamiętam, to metalowa zapinka jest z przodu / bliżej lusterka/ i ja trzeba najpierw wyjąć, natomiast z tyłu tzn. od strony klamki jest tylko - powiedzmy że nazwę to - plastikowy języczek, który jest tylko podsunięty pod boczek drzwiowy i jego najszybciej można ułamać?????!!!!!! Jeśli masz u siebie rozebrany ten panel, to sprawdź jeszcze raz u siebie, gdzie jest ta metalowa zapinka - z przodu panela czy z tyłu.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carpenter Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 U mnie są trzy metalowe zapinki. otwierają się już całkiem lekko :/ chyba będę musiał je podgiąć. W linku zaznaczyłem gdzie są i od której zaczynam. Taki niebieski kolor (czy coś koło tego) to miejsce gdzie zawsze śrubokręt wkładam i ładnie wyskakuje. http://imageshack.us/photo/my-images/838/drzwiq.jpg/ Zdjęcie telefonem, więc głębia nie poraża, ale mniej więcej widać co i jak. Po zdjęciu tego panelu, drugi - właściwy wyjmuję w zasadzie bez żadnego już szarpania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) To jednak Tino ma całkowicie inaczej. U mnie wyjmuje się tylko panel z przełącznikami. Siedzi mocno. Natomiast ten drugi element lecz bardzo krótki, przykręcony jest wewnątrz "korytka" jedna śrubką i też wychodzi bez problemu. Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carpenter Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Kurde szkoda, bo ten sposób demontażu całkiem prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Sztuka tylko wtym aby dobrze podważyć - lecz nie połamać!!!!!, a tego się boję. Ale po świętach spróbuję jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carpenter Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Witam, to się pochwalę i może pomoge potomnym dziś po kilku dniach prób i błędów udało mi się przeklętą wtykę złożyć. Dla innych niezdarów wklejam zdjęcia prawidłowo złożonej wtyki: http://imageshack.us/photo/my-images/703/dsc00978z.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/819/dsc00976vl.jpg/ mirekg9 dzięki za odzew i zainteresowanie P.S. Oczywiście ni wziąłem tego z głowy, szwagier znalazł mi odpowiednie schematy. gdyby ktoś był w potrzebie to mogę wspomóc dosyć obszernymi schematami elektrycznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Gratuluje że Ci się udało . Fotki eleganckie i przejrzyste . Schematy do tak wyraźnych zdjęć, już chyba nikomu nie bedą potrzebne. Chyba że też przez nieuwagę powyrywa przewody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość swiezynka Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Witam, to się pochwalę i może pomoge potomnym dziś po kilku dniach prób i błędów udało mi się przeklętą wtykę złożyć. Dla innych niezdarów wklejam zdjęcia prawidłowo złożonej wtyki: http://imageshack.us/photo/my-images/703/dsc00978z.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/819/dsc00976vl.jpg/ mirekg9 dzięki za odzew i zainteresowanie P.S. Oczywiście ni wziąłem tego z głowy, szwagier znalazł mi odpowiednie schematy. gdyby ktoś był w potrzebie to mogę wspomóc dosyć obszernymi schematami elektrycznymi. witam moglabym prosic o zdjecia złożonej wtyki mam ten sam problem a niestety te zdjecia mi sie nie otwieraja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi