Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

problem z almerka n16 - opadło zawieszenie

Gość carnufex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem , posiadam almere n16 1.8 z 2002 , kupiłem ja rok temu od rodzinki czyli wiem od kogo , nic nie musialem przy niej robic . Dzis to sie zmieniło , wczoraj jezdzila idealnie a dzis rano po wejsciu do auta i przejechaniu 20 metrów kierownica sama zaczeła wykonywac pół obrotu w lewo jakby ja sciagało na lewo wiec sie zatrzymałem bo moze ktoś mi kawał zrobil i powietrze sposcil , ale nie wszystko ok i nagle po mocniejszym skrecie jakis trzask ( jakby coś spadło , pekło ,takie uderzenie metal o metal ) wiec sie zatrzymałem i stwierdzilem ze przod lewa strona - jest obniżony , opadł jakbym mial low raidera . dojechałem jeszcze z 15 metrów zeby zaparkowac i koniec , wole nie ryzykowac .

Teraz takie pytanie bo nie jestem mechanikiem , czy ktos moze mial podobny problem ,,,dodam ze przy skrecie mocne trzaski nawet jak sie nie jedzie tylko w miejscu .....We wtorek ialem zmiane kół ,lecz jakbym mial zle dokrecone to przeciez od razu cos by sie dzialo- a to juz 5 dni od kiedy je zmieniłem , sam juz nie wiem .....jutro postaram sie podniesc lewarkiem ta strone i sciagnac koło choc sam nie wiem po co skoro nie znam sie na sprawach mechanicznych , lecz to bedzie cos od czego zaczne ...

Jak cos to zostaje mi laweta i ...i wlasnie co dalej jaki serwis wybrac pojechac do autoryzowanego czy do warsztatu w ktorym na bank zaplace mniej , lecz czy zrobia dobrze ....teraz mam 100 mysli na minute co zrobic . We Wrocławiu został juz tylko jeden serwis nissana i maja 2 miejscówki długołeka i bielany wrocławskie , co do prywatnych to nie znam warsztatu "dobrego" w ktorym zrobia mi zawieszenie w ciagu kilku godzin ...Jak ktos ma jakies sugestie to prosze napisac , pozdrawiam Paweł

Zapewne pekla Ci sprezyna, norma w tym modelu.

U mnie poszla przy ~140tys km, tez mam od nowosci w rodzinie.

Radzilbym uwazac przy agresywnym ruszaniu bo jak jeszcze nie wymieniales to niebawem pojdzie pewnie polos krotka zgnita pod tlumikiem drgan ;) ;)

Wracajac do sprezyn to ja wsadzilem najtansze magnum technology, jak narazie od kilkunastu tys km dzialaja. :)

robota z wymiana jest bardzo prosta.

Zapewne pekla Ci sprezyna, norma w tym modelu.

U mnie poszla przy ~140tys km, tez mam od nowosci w rodzinie.

Radzilbym uwazac przy agresywnym ruszaniu bo jak jeszcze nie wymieniales to niebawem pojdzie pewnie polos krotka zgnita pod tlumikiem drgan ;) ;)

Wracajac do sprezyn to ja wsadzilem najtansze magnum technology, jak narazie od kilkunastu tys km dzialaja. :)

robota z wymiana jest bardzo prosta.

Dziekuje za szybką odpowiedz

Własnie zostawiłem Almerke w aso na kochanowskiego we Wrocławiu kiedys zajmowali sie daewoo teraz to hyundai i za spreżyne bo musza zamowic zaplace 160 zł a za wymiane 200 zł czyli 360 zł ...ta sama usługa w aso nissana ( 760zł za jedna sprezyne plus 300 zł wymiana )

Radziłbym zmienić ten warsztat zanim dotkną tego samochodu, zgodzili się na wymianę jednej sprezyny?

BTW jaki producent spręzyny?

Po zdjeciu McP nie trzeba robic zbieznosci tylko geometrie. Z reszta ta bedzie ciezka do ustawienia na 2och roznych sprezynach pomijajac to ze druga niebawem pewnie tez peknie i maja znow 200 za robocizne + 50 na sprezynie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...