Gość weber29 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 trzecim było dość egzotyczne i na naszym rynku sprzedawane w ilościach śladowych subaru trezia Dokładnie 3 auto to subaru,artykuł łatwo odszukać na necie.Panowie ja osobiście jestem bardzo zadowolony ze swojego NOTKA do wyboru tego auta przyczyniła się konkurencją typu ,podam modele; PUNTO,CORSA ,FIESTA,206,CLIO,itp w tej klasie auta, byłem jeżdziłem oceniałem. Nigdzie nie dostałem za te pieniądze takiego wyposazenia jak w NISSANIE,u konkurencji za wszystko się dopłaca nawet za koło zapasowe w corsie była dopłata i takie tam,a fiesta to już cenowa porażka . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmarcin Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 zgadza sie co rzecze weber. Ja na tapecie jeszcze mialem fabie. Konfigurując ją na koncu dla żartu zapytalem czy kierownice jest czy trzeba dokupić? Jakos mily Pan żartu nie chwycil ale żart oddawał powage sytuacji. Gasnica, dojazdówka! - za wszystko trzeba bylo doplacać. Poza tym patrząc na cene i moje mozliwości w aspekie forów, recenzji i włąsnego nosa oraz macania po salonach nissan note w tyle zostawi: 1. Skode fabie 2. Hyundaia ix 20 (ten hyundai podobna plyta jak note ale lepiej skrojony w środku, jednak cena i wyposażenie daleko za notem) 3. Honda Jazz 4. KIA Ceed Rynek (AŚ) w sumie dość szybko zareagował na rozdawnictwo nissana i jego wyposazenie w seryjnych modelach. Jakoś mnie to nie dziwi. Mamy kryzys a o klienta trzeba walczyć w każdy sposób. O AŚ mam od dawien dawna (jak jeszcze o nocie nie myslalem) wyrobione zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Nissan faktycznie szaleje. Od teraz w Acentach są fajne alusy. Konkurencja tego nie daje. Nissan sporo daje za rozsądne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość weber29 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) Nissan faktycznie szaleje. Od teraz w Acentach są fajne alusy. Konkurencja tego nie daje. Nissan sporo daje za rozsądne pieniądze. Dokładnie dużo i w cenie auta i to jest ważne dla klienta, dlatego wydrukowali ten opłacony gniot w tej gazecie, chyba przestanę ją kupować Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez weber29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) Ludzie,ale to wszystko bierzecie na klatę i do siebie.Jak bym się sugerował tymi artykułami,to nie kupił bym pod żadnym pozorem córce micry K12(ta, to dopiero miała być usterkowa!!!)A córka pomyka już nią ładnych parę latek i nawet łącznika stabilizatora nie wymieniałem(jest nią mega-zachwycona).Jedyne co w niej się potwierdziło to łożysko amortyzatora,ale trzeszczy sporadycznie,tylko w wilgotne dni i na obuwiu letnim 195/55/r15.Tak samo nie powinienem kupowac dci,a okazał się to strzał w 10!!!(opinie o usterkowości tego silnika ciągną się za nim przez stosowane na początku wtryski denso.Dawno silnik poprawiono(wzmocnione denka tłoków,osprzęt siemensa,zamki),a oni dalej swoje.pozdrawiam. Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Bo nas to denerwuje, że piszą takie głupoty . A to, że są to głupoty - nie ma wątpliwości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) Ale tak to działa w prasie.Prawdziwa data,prawdopodobna pogoda,a reszta ,to przede wszystkim głupoty Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrasek222 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 I tak nie bede sie sugerował jakims tam tendencyjnym artykułem, notka upatrzyłem sobie juz rok temu zbierałem o nim informacje, wiekszosc osób pozytywnie sie o nim wypowiadała a za te pieniadze nic nie jest lepszego nie bede przeciez jezdził KIA vengą bo to wstyd, nissan zawsze będzie sie dobrze kojarzył i kupie go moze juz pod koniec kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerzyR Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 AŚ jest pewnie tendencyjny, ale ostatnio w teście nowy i30 wygrał z VW Golfem!!!! PS. Moja żona jeździ Notem od roku, ale ma dopiero kilka tys. km, więc się nie wypowiadam o jego awaryjności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek_sosnowiec Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) Auto Świat przestałem kupować kilka lat temu, po lekturze testu VW Passata w jakiejś super mocnej wersji W32 (to było z 6-7 lat temu, a może jeszcze wcześniej). Były achy i ochy jakie wspaniałe auto. Najlepsze zostawili jednak na koniec. Któregoś dnia Passat sam z siebie się zapalił. Oczywiście nie wpłynęło to na wynik testu ponieważ ... zdarzenie miało miejsce chwilę po jego zakończeniu. Zresztą kto by tam się przejmował taką drobną usterką . Fajne jest również to, że jak np. Golf ewidentnie przegrywa z konkurencją to nagle najważniejszym kryterium oceny okazuje się "ponadczasowa" stonowana stylistyka. Nie mam nic do Golfa ale w mojej ocenie AŚ przegina w promowaniu aut grupy VW. I tak nie bede sie sugerował jakims tam tendencyjnym artykułem, notka upatrzyłem sobie juz rok temu zbierałem o nim informacje, wiekszosc osób pozytywnie sie o nim wypowiadała a za te pieniadze nic nie jest lepszego nie bede przeciez jezdził KIA vengą bo to wstyd, nissan zawsze będzie sie dobrze kojarzył i kupie go moze juz pod koniec kwietnia. Pamiętaj jednak (oczywista oczywistość) żeby szukać w bezwypadkowych autkach krajowych, najlepiej od pierwszego właściciela. Wtedy będziesz (na 99,9 % zadowolony). Co ciekawe, mój egzemplarz z silnikiem 1,4 po 3 latach i przejechaniu ponad 50 tys km nie ma wspomnianego przez Kolegów zapocenia. Jedyne do czego miałbym zastrzeżenia to to, że czasami trzeszczało wnętrze (brytyjski montaż, ale nie u wszystkich tak jest). ASO naprawiło ten problem i teraz mam w miarę dobrze. Problem z wymianą żarówek? Byłem na przeglądzie rejestracyjnym po trzech latach. Czekając na wjazd zobaczyłem, że jedna żarówka nie świeci. W 15 minut wymieniłem obie przy około 10 stopniach mrozu. Dodam, że moje dłonie do małych nie należą. Więc nie wiem kto wypisuje te bzdury. Jeśli jest jeszcze jakaś wątpliwość to: 1) na wspomnianym wyżej przeglądzie, diagnosta zapytał czy mógłby sobie pooglądać dokładnie moje autko, bo z żoną chcą kupić takiego samego (przed liftingowego) a klienci którzy pojawiają się u niego na przeglądzie bardzo chwalą to autko (dodam że po oględzinach był już zdecydowany na zakup). Wg niego to bezawaryjny, mały a jednocześnie duży samochód. Najlepsza propozycja w tej klasie i cenie. 2) ASO otwarcie mówi, że Note to jeden z ich najmniej awaryjnych modeli (być może jednak gdybym przyjechał Tiidą to powiedzieliby tak o tym modelu). 3) najważniejsze!!! Poczytaj to forum. Tu znajdziesz ludzi którzy codziennie testują dokładnie ten model, na naszych krajowych drogach, a zdobytym doświadczeniem dzielą się z Kolegami. Opisują awarie (bardzo nieliczne) i pomagają w razie potrzeby. Po przeczytaniu tego forum, będziesz wiedział o tym autku wszystko. AŚ jest pewnie tendencyjny, ale ostatnio w teście nowy i30 wygrał z VW Golfem!!!! PS. Moja żona jeździ Notem od roku, ale ma dopiero kilka tys. km, więc się nie wypowiadam o jego awaryjności. Pewnie twórca artykułu i redaktor naczelny już tam nie pracuja . Widać różnica była już tak kolosalna, że nie dali rady wyciągnąć Golfa na wygraną. Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez arek_sosnowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrasek222 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Ranking TUV auta 2-3 letnie średnia usterkowość 5.9% NOTE jest na 60 miejscu na 127 aut z usterkowoscią na poziomie 5.6% czyli ponizej przecietnej zaznacze ze w rankingu jest bardzo ciasno 0.1% decyduje bardzo duzo natomiast Note w wieku 4-5 lat przedstawia sie bardzo dobrze 37 miejsce na 120 aut gdzie srednia usterkowosc wynosi10.3% a usterkowosc Note ma nizszą wartosc bo 8.1% dane zaczerpnąłem z katalogu AUTA UZYWANE auto-swiat nr 1 z 2012 gdzie o note pisza ze ma niską awaryjność a serwisowanie drogie a w autoswiat z postu ze wysoką awaryjnosc a serwisowanie tanie wiec juz nie kupie tego badziewnego magazynu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Widzisz. sam doszedłeś do tego, że ten niby artykuł jest g........ wart . Ta gazeta to typowa komercja. Tam powiewają, skąd wiatr (z pieniędzmi) wieje... Obiektywizmu tam tyle co kot napłakał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/pierwsza_jazda/news/maly-ale-duzo-potrafi,1802483,3460 Na interii "nas" chwalą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość weber29 Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/pierwsza_jazda/news/maly-ale-duzo-potrafi,1802483,3460 Na interii "nas" chwalą! Proszę aż miło poczytać taki pochlebny artykuł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 http://motoryzacja.interia.pl/wydarzenie/uzywane/news/uwaga-oto-najlepsze-i-najgorsze-samochody-uzywane,1804606,5906 No i drugi ,gdzie w segmencie B Note znalazł się na drugim miejscu w śród najlepszych marek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Czyli raz zarazem potwierdza się, że pamiętny artykuł w Auto Świat to wielka lipa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Tak jak pisaliśmy,pisany na zamówienie zazdrosnych ,co zostają w tyle. I jak się ma to do całości? Tam w AŚ i tu w interii podpierają się badaniami tych samych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 (edytowane) Auto Świat jest wydawnictwem należącym do niemieckiego koncernu Axel Springer - w tej sytuacji trudno się dziwić,że większość testów wygrywają auta niemieckie. Choć ten trend powoli się zmienia - vide np dobre oceny Kia czy Hyundai Edytowane 5 Czerwca 2012 przez Dar1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Przecież mają czytelników nie tylko marek...słusznych narodowościowo i to muszą zauważyć, A Kia i Hyundai są bardzo popularne w reichu. Właściwie AŚ moim zdaniem biorąc pod uwagę rynek nowych samochodów strzela w kolano niemieckim markom.Podnosząc ich ocenę ,niekiedy na wyrost(może inaczej bardzo często) ugruntowuje producenta i dealera w przekonaniu że jest to solidność ,super i och,ach...a ci trzymają sztywno ceny dając furtkę modelom które biją ich na głowę w funkcjonalności opcji wyposażenia i przede wszystkim cenie,jakością nie odbiegając od niemieckiej solidności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kapral1951 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 A jeszcze ciekawe jest zdanie "Zbyt często przepalają się żarówki w reflektorach (uwaga: utrudniona wymiana!)" - z tego co mi wiadomo, to koledzy pisali, że trudno jest tylko za pierwszym razem, a później to "pikuś", tym bardziej, że dostęp jak na dzisiejsze samochody jest wzorowy. Myślę, że jeżeli chodzi o częstość przepalania to fachowcy z tej gazety też się mijają się z prawdą, bo na w przypadku Hyundaia i30 musieliby napisać, że "w schowku należy wozić kilka kompletów żarówek, bo te przepalają się co 15 minut, a do tego potrzebny jest też klucz 10, bo do wymiany trzeba wykręcić reflektor" A tak na marginesie to wydaje mi się, że ten artykuł jest cholernie stronniczy i ktoś musiał nieźle posmarować, żeby trochę zamieszać ludziom w głowach, bo żadne auto w tej klasie i z takim wyposażeniem nie jest w równie atrakcyjnej cenie, więc co "a zróbmy mały sabotażyk" NIech ci pismacy wymienia zarowke w toyocie ,bez rozbierania samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Żarówkę H4 wymieniam na parkingu w centrum miasta w 4 minuty W Renault Kangoo także.... innych bardziej skomplikowanych samochodów nie posiadałem.... ale widziałem na youtube np. proces wymiany żarówki w Renault Megane - koszmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.a.polak Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 (edytowane) Mój szef ma Hondę CRV do zmiany żarówki trzeba zdemontować zderzak :-) Edytowane 27 Czerwca 2012 przez g.a.polak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilus7 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 A tu jeszcze ciekawy artykuł o naszych Notkach: http://przyspieszenie.pl/25730/test-nissan-note-1-6-110-km-zaskakujacy-silnik/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Podsumowując po raz kolejny, Note to przyzwoity samochód, który generalnie jest chwalony. Tylko nijaki "auto Świat" musiał coś wymyślić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 (edytowane) Dawno nic nie pisałem, więc proponuję zerknąć w ten link http://moto.onet.pl/...ie.html?node=27, na Ranking ADAC 2011 - auta małe. Nasz notek jest na 5 miejscu, a ilu i jakich zostawił za sobą. Jeśli wierzyć temu rankingowi to nie jest źle. Jest to wprawdzie ranking na awarie uniemożliwiające jazdę, a nie usterkowość, ale zawsze coś. Edytowane 13 Lipca 2012 przez janio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi