Gość dario79 Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Witam jestem posiadaczem Nissana Sunny 1.4 hatchback z 1994r. Problem z tym autem polega na tym ze z lapy sprzegla przenosza sie drgania. Lapa wyraznie drga a co za tym idzie drgania przenosza sie na pedal sprzegla. Drgania te wyczuwalne sa rowniez na drazku zmiany biegow. Sprzeglo jest nowe. Bylem z tym w warsztacie ale panowie po tygodniu pracy rozlozyli rece i powiedzieli ze to ich przeroslo. Sprawdzili wszystko co bylo do sprawdzenia w silniku. Panewki sa ok, poduszki pod silnikiem ok, sprzeglo ok, lapa od sprzegla jest prosta i wyglada ze walek sprzeglowy rowniez. przetoczyli mi kolo zamachowe bo wyraznie nierowno bralo ale to nic nie pomoglo. Podali mi slad ze moze to byc cos w skrzyni biegow ale do tego nie chcieli sie dotykac. Jakim sladem jest to ze lozysko oporowe bylo zuzyte nierownomiernie(na jednej polowie). Czy ktos ma jakis pomysl co to moze byc, czy ktos sie z tym zetknal? I wrzeszcie czy ktos moze mi polecic dobry warsztat w Wwie, ktorego mechanicy nie rozloza bezradnie rak po tygodniu grzebania. A poza tym autko sprawuje sie bardzo ladnie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Napisz czy te objawy sa takie same przy wcisnietym i przy puszczonym pedale sprzegla, to wtedy bedziemy myslec co dalej. POZDRAWIAM..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 drgania drążka zmiany biegów to normalne,z tym pedałem sprzęgła to faktycznie dziwne... A może panowie mechanicy źle złożyli sprzęgło? (nie wycentrowali) Miałem kiedyś taki problem w 126p ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dario79 Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 jesli chodzi o objawy to przy wcisnieciu sprzegla na lapie drgan nie ma, ale skoro jest napieta to moge ich nie odczuwac. Drgania na dwigni sa takie same jak przy wycisnietym sprzegle. Co do nieprawidlowego zalozwenia sprzegla. Przed wymiana sprzegla byly te same efekty, wiec mozliwe ze naciagneli mnie niepotrzebnie na wymiane. Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 pewno poduszki silnika kaput... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 pewno poduszki silnika kaput... Mozliwe, a jak nie to, to podejrzewalbym zepsuty docisk sprzegla, lub moze tez byc peknieta sprezyna na tarczy sprzeglowej. POZDRAWIAM..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.