koks Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Witam. Almera n15 1998r lif 1.4 + LPG (zwykła instalacja) Jeżdzę bardzo dużo i dlatego kupiłem almera z lpg ale zawsze mnie zastanawiało czemu mi pali tak dużo Pb skoro prawie na niej nie jeżdzę tylko odpalam i chodzi dopóki sie nie nagrzeje w końcu zrobiłem eksperyment i cały czas jeżdziłem na LPG odpalałem itd a zauważyłem że Pb ubywa i to całkiem sporo można powiedzieć że tyle samo co na samej jeżdzie na Pb. Zauważyłem też że jest lużny kabel (do niczego podłączony) który wychodzi na 100% od sterownika emulatora albo od sondy. Myślę że mi ktos tu pomoże i powie gdzie ewentualnie powinna być podłaczona ta kość, albo co mogło nawalić i co wymienić. Z góry wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 nie odcina PB, sprawdź EZ czy działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 A jak go sprawdzić żeby mieć pewność na 100%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 znajdź gdzie jest zamontowany (dopływ PB) i podłącz 12V z aku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zrobiłem jak napisałeś no i dziala. Ale zastanawia mnie ta kośc w sumie to 2 kości. Nie wiem co mam robić założyć cały emulator jeszcze raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 jak działa to gitt, teraz odpal auto i zobacz, czy wtedy zamyka, a te kostki to od czego?? masz jakąś centralkę?? krokowca na wężu?? a czy działa czy nie to jeszcze trzeba sprawdzić czy zamyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zamyka a te kości wychodzą od emulatora (Stag2 E4) albo od sterownika sondy. Ostanio alma była u mechanika bo dmuchła uszczelke i po odbiorze zauważyłem kabel który właśnie z tam tąd a jedna była od kąd ją mam a i świeci sie cały czas czerwona lampka z lewej strony kierownicy ale mi sie wydaje że to od alarmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zamyka ale jak przełączy na LPG?? bo prawdopodobnie masz rozłączone wiązki, i nie ma jak przesłać sygnału o zamknięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Też mi sie tak wydaje. A gdzie można znaleść schemat jak podłączyć ten emulator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 http://www.ac.com.pl/pl/doc/346/programy-i-instrukcje-obslugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Dziś sprawdzałem czy wszystkie kable sa podpiete jak sie należy i tak mi sie wydaje ze jest git tylko co było dla mnie podejrzane to biały kabel przy elektrozaworze. Szukałem też miejsca żeby wpiać tą kostke co jest luzem może ktoś mui powie gdzie ona powinna być wczepiona? Jest przy niej 5 kabelków żółty, biały czarno-zielony i pomarańczowy. Chodzi o tą kostke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 to może być do podpięcia kompa gazowego pod centralkę, albo do krokowca, którego u Ciebie nie widzę bo masz zwykłą śrubę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Dodam jeszcze że on wychodzi na 100% od sterownika sondy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 to jest jeden układ na pewno jak jest długi kabel to do sterowanie krokowcem ,,,a przy centralce masz krótki kabelek m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Czyli sterownik albo centralka do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi