Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Ubywa Pb gdy jeżdzę na LPG

koks
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Almera n15 1998r lif 1.4 + LPG (zwykła instalacja)

Jeżdzę bardzo dużo i dlatego kupiłem almera z lpg ale zawsze mnie zastanawiało czemu mi pali tak dużo Pb skoro prawie na niej nie jeżdzę tylko odpalam i chodzi dopóki sie nie nagrzeje w końcu zrobiłem eksperyment i cały czas jeżdziłem na LPG odpalałem itd a zauważyłem że Pb ubywa i to całkiem sporo można powiedzieć że tyle samo co na samej jeżdzie na Pb. Zauważyłem też że jest lużny kabel (do niczego podłączony) który wychodzi na 100% od sterownika emulatora albo od sondy.

Myślę że mi ktos tu pomoże i powie gdzie ewentualnie powinna być podłaczona ta kość, albo co mogło nawalić i co wymienić.

Z góry wielkie dzięki!

Zrobiłem jak napisałeś no i dziala. Ale zastanawia mnie ta kośc w sumie to 2 kości. Nie wiem co mam robić założyć cały emulator jeszcze raz?

jak działa to gitt, teraz odpal auto i zobacz, czy wtedy zamyka, a te kostki to od czego?? masz jakąś centralkę?? krokowca na wężu??

a czy działa czy nie to jeszcze trzeba sprawdzić czy zamyka ;)

Zamyka a te kości wychodzą od emulatora (Stag2 E4) albo od sterownika sondy. Ostanio alma była u mechanika bo dmuchła uszczelke i po odbiorze zauważyłem kabel który właśnie z tam tąd a jedna była od kąd ją mam a i świeci sie cały czas czerwona lampka z lewej strony kierownicy ale mi sie wydaje że to od alarmu.

Zamyka

ale jak przełączy na LPG?? bo prawdopodobnie masz rozłączone wiązki, i nie ma jak przesłać sygnału o zamknięciu

Dziś sprawdzałem czy wszystkie kable sa podpiete jak sie należy i tak mi sie wydaje ze jest git tylko co było dla mnie podejrzane to biały kabel przy elektrozaworze. Szukałem też miejsca żeby wpiać tą kostke co jest luzem może ktoś mui powie gdzie ona powinna być wczepiona? Jest przy niej 5 kabelków żółty, biały czarno-zielony i pomarańczowy.

Chodzi o tą kostke.

post-35926-0-42961600-1333735258_thumb.jpg

to może być do podpięcia kompa gazowego pod centralkę, albo do krokowca, którego u Ciebie nie widzę bo masz zwykłą śrubę