Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wycieraczki zwolniły

dbdariusz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Hi,

jestem po "zabiegu" i póki co wygląda że jest OK - czas pokaże na jak długo. Jak dla mnie kluczowymi momentami było ściągnięcie klamerek mocujących podszybie (można takie gdzieś kupić ? ;) i wybicie trzpieni (zdecydowanie nie było to kilkukrotne opukanie). No i oczywiście właściwe zamocowanie całego mechanizmu tak żeby wycieraczki się nie cofały (za drugim podejściem było już OK ;). Dzięki za wszystkie rady.

ps. taki ściągacz się nie nada :)

Edytowane przez tomdef

Pisałem ,że łatwo nie poddają się , ważne że dałeś radę  :thumbsup:

Na jakiejś rosyjskiej stronie czytałem, że na kilka dni przed robotą warto zdjąć kapselki i trzpienie "podlewać" WD40 lub czymś podobnym. Czy to w znaczącym stopniu pomaga nie wiem - ale na pewno nie zaszkodzi ;)

Na jakiejś rosyjskiej stronie czytałem, że na kilka dni przed robotą warto zdjąć kapselki i trzpienie "podlewać" WD40 lub czymś podobnym. Czy to w znaczącym stopniu pomaga nie wiem - ale na pewno nie zaszkodzi ;)

Oczywiście, to przecież logiczne, że wcześniejsze pryskanie tudzież polewanie jakimkolwiek środkiem da lepszy efekt jak użycie, jakiegokolwiek, środka bezpośrednio przed rozkręcaniem. Tym bardziej, że w tym przypadku pod  kapselkami jest coś w rodzaju niecki w której zbierze się płyn, polany w celu penetracji złącza, a tym samym przedłuży i zarazem wzmocni proces penetracji.  Bardzo dobry efekt, zwłaszcza kilka dni przed, daje nafta.

http://www.castorama.pl/produkty/narzedzia-i-artykuly/auto-i-garaz/samochod/narzedzia-samochodowe/sciagacz-klem-i-wycieraczek.html

Ja użyłem takiego urządzenia do ściągania wycieraczek. Polecam. Co prawda około 60-70 zł ale czasem warto zaszaleć ;)

Edytowane przez MarcinJ

W sumie jakbym miał taki przy demontażu to połowa problemów z głowy :devil: a i cena całkiem kusząca.

No tyle że główka wycieraczek Note-a jest za szeroka na ten ściągacz ;-)

• 3 miesiące temu...