Gość Tofu Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Dokładnie jak tam masz z robotą bez zmian dalej popitalasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Popitalam... chciałem zmienić pracę, ale rozbiłem firmowe auto i teraz odrabiam straty :/Dosyć mocno :/ cały przód przestawiło, razem z silnikiem. Muszę odpracować i będę zmieniał bo nie mam kasy na życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOST666RIDER Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Moze wreszcie jakies zdjecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 No to pięknie a miałeś popitalać zgodnie z przepisami ... To sie tam dorobiłeś kokosów <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Dorobiłem się odcisków i bólu pleców Zdjęcia? w sumie zrobić nie zaszkodzi. Tylko ogół czy jakieś szczegóły (typu wychodząca z każdej strony rdza) też uwieczniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Tak to bywa ,,, kiedy masz wolne ? choć teraz jakiś armagedon w Kraku zapowiadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 opady po 80-100mm na metr kw/h, jak co roku o tej samej porze będą powodzie i jak co roku każdy będzie zaskoczony i zdziwionyWolne to się nie zapowiada, weekendy tylko mi zostają albo piątkowe popołudnia sęk w tym że większość ludu weekendami wyjeżdża albo spędza czas z rodziną/znajomymi a w piątkowy wieczór leżą do góry d*pą po ciężkim tygodniu PS: zrobię fotki jak auto umyję obiecałem kilka fotek dowodzących iż Nissan żyje i ma się nie najgorzej (choć bywało lepiej)Na foty spod maski trza poczekać aż coś tam się zacznie dziać, póki co jest tylko rozpórka i trochę porządku w kablach i przewodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 No i ładnie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dev02 Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Na pierwszy rzut zanurkowałem po dekiel zobaczyć co spowodowało taki przyrost względem serii (75KM bo kolektor 74C), no i po krótkich wojażach suwmiarką okazało się że siedzą tam wałki z GA16DE (wysokość krzywki i oznaczenia się zgadzają), co w połączeniu z moim przelotem i zimnym dolotem musiało co nieco pomóc czekaj czekaj.. zmieniałeś silnik ? bo jeśli nie to szczerze nie mam pojęcia skąd te wałki się tam wzięły swoją drogą sam nigdy go nie hamowałem, ale wszyscy mówili, że jakoś nieźle nieźle idzie jak na 75km a fura kozak, na tych felgach i -35 za***iście wygląda fajnie że jednak nie sprzedałeś, no i cóż trza coś SPOTNĄĆ ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 czekaj czekaj.. zmieniałeś silnik ? bo jeśli nie to szczerze nie mam pojęcia skąd te wałki się tam wzięły swoją drogą sam nigdy go nie hamowałem, ale wszyscy mówili, że jakoś nieźle nieźle idzie jak na 75km a fura kozak, na tych felgach i -35 za***iście wygląda fajnie że jednak nie sprzedałeś, no i cóż trza coś SPOTNĄĆ ! Nie zmieniałem, ale też byłem mocno zdziwiony wygląda jak wygląda, ale zarąbiście się prowadzi i trzyma No spota to trza by zrobić, problemem jest jak zawsze czas i zebranie wszystkich do kupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Maius sie pojawił a i z Bziukiem gadałem ostatnio nawet śmignął kawałek moim kombiakiem ... Zrobie jakąś listę pw tak jak ostatnio to będziemy debatować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 z Dev'em kontakt jest, z Bziukiem się widujęTo jest nas 4, mało coś jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 a bywało lepiej ... powoli zrobię listę i coś wykombinujemy może w sobotę /niedzielę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dev02 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 ee no 4 to bywał tłum ostatnimi czasy, także jak na reaktywację nie jest źle tylko prośba z mojej strony, żeby był to termin odległy w czasie na przynajmniej tydzień i raczej na tygodniu.. i tak właściwie to.. czemu spamujemy tutaj ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 jest PW globalne Bziuk kupił almę wiec chętny na spoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Jak by ktoś reflektował to SPRZEDAM Nissana opisanego w tym wątkuNie mam nic do ukrycia, tak jak jest auto opisane tak chcę sprzedaćWszystkie wady i perypetie z tym autem są opisane w wątku. Niczego nie usuwam ani nie edytujęChciał bym uczciwie sprzedać to auto bez ściem i pucowania auto pod sprzedażNa tylnych błotnikach jest rdza (jeszcze nie wyszła na wierzch, ale pęcherze są), progi są w dobrym stanie lecz lekko skrzywione od nieudolnego podnoszenia (ahh.... ci praktykanci u wulkanizatorów)Pompka do spryskiwaczy się spaliła więc nie działają, mogę kupić (25zł) i założyćO auto dbam do dzisiaj. Wylany amor jest z tyłu, ale kupię komplet i założę! nie będę cham, zrobię to w cenie (wiadomo że nie będzie to najwyższa klasa amorów, ale na jakiś czas styknie)Auto po odpaleniu lub wciśnięciu sprzęgła trzyma przez sekundę 1200obr a potem schodzi do 900 i trzyma je równo. Ja z tym jeżdżę bo w niczym to nie przeszkadza a winę ponosi lewe powietrze na krokowcu (uszczelkę trzeba wymienić)Pod maską porobiłem porządek i ogarnąłem to i owoWszystkie materiały eksploatacyjne (filtry, uszczelki i płyny) powymieniane w kwietniu tego roku. Świece, kable, olej, uszczelka pod dekiel, filtr oleju, paliwa, sworznie przód, klocki przód TRW i coś tam jeszcze, ogólnie to 550zł na same częściW marcu wleciał kolektor o większych kanałach (po portingu jeszcze), przepustnica wyczyszczona, wypucowana, nasmarowana, wszystkie czujniki do niej nowe (prócz krokowaca, ten był czyszczony), nowe uszczelki wszędzie, czujnik temperatury cieczy chłodzące i masa przewodów. Cały układ cieczy chłodzącej wyczyszczony, przedmuchany, porobione przewody i zalany na świeżoFiltr stożkowy jest, ale można by go wymienić. Dorzucam oczywiście seryjną puchę która nie wejdzie ze względu na rozpórkę zaadaptowaną z P10 (po zdjęciu rozpórki siada normalnie)We wnętrzu jest... jak jest ogólnie wszystko działa, zegary z obrotkiem są. Wszystko działa i świeci. Biegi wchodzą ładnie, sprzęgło też OK.Przed sprzedażą mogę jeszcze na hamownię wlecieć coby zobaczyć ile po wymianie kolektora wypluje (przed wymianą 91KM z seryjnych 75KM, wykres na poprzedniej stronie)W aucie mogą być rzeczy o których nie wiem. Nie chcę żeby ktoś mnie posądził o ukrywanie wad bo może być tak że o czymś po prostu nie wiem. Przyjedź, oglądnij i ew zapytaj. Coś się znajdzie to pomyślimy co z tym fantem zrobić.Nie będę czarował że pali 6-7L/100km bo tak nie jest. około 7L na trasie i w mieście 8-9 jak tankuję na Shellu albo 9-10 jak na Statoilu (mam pod domem)Fotki mogę wrzucić w tygodniu, muszę jakieś cyknąć prócz tych co są w wątku Interesuje mnie 3100zł DO NEGOCJACJIJestem z Krakowa więc ugodowy ze mnie człowiek, zawsze można się dogadać, potargować itpJak ktoś zamierza mnie wyśmiewać, wyzywać bądź robić ze mnie idiotę to nie pozostanę dłużny. Tak jak pisałem, w aucie może być coś o czym nie wiem więc jak coś akurat wyjdzie to wystarczy powiedzieć to coś poradzimy (czy naprawa, czy upust z ceny). Ty podejdziesz z szacunkiem do mnie to i ja to odwzajemnię. Próbuję w tym kraju sprzedać coś uczciwie i oczekuję również uczciwego podejścia do mnie. Nie jest to auto idealne i nigdy nie będzie, ale posłuży jeszcze lata. Idealne jako pierwsze auto, albe dla dziewczyny. Nie do zajechania a jak poobijasz to nie jest bardzo żal W razie pytań PW, dziękuję i pozdrawiam PS: historia napraw w wątku, polecam przestudiować żeby potem nie było zdziwienia PS2: Jeżeli ktoś chce to dajcie mi tydzień i podrobię auto tak żeby wyglądało na idealne i wygłaskane.Mam wiertarkę to cofnę licznik do 120k przebiegu, pokleję i wyczyszczę wszytko co się da żeby na chwilę ładnie wyglądało a po tygodniu się wysypie jak stara furmanka...mogę wysmarować plakami, wypachnieć damskimi perfumami i wyszorować tapicerkę na błyskPytanie jest "PO CO?"nie wolicie kupić auta w stanie takim jaki jest? nie wolicie WIDZIEĆ CO KUPUJECIE? ja bym wolał kupić auto takie jakim faktycznie ktoś jeździł i podrobić ew. mankamenty żeby wiedzieć na czym stoję.Ale jak ktoś bardzo chce to "nasz klient, nasz pan", żeby tylko potem nie było że "zataiłeś wady i usterki, ty łobuzie TY!" Edytowane 22 Czerwca 2014 przez Len Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zrób ogłoszenei w dziale i pod linka daj ,,, to już chyba 4 raz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 ogłoszenie jestTym razem sprzedają bo sprzedaję a nie bo mam dość Jak nie pójdzie to oddam kuzynce na dobicie go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 I CO dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 zobaczymy za ile pójdzie Jak by kogoś to interesowało to Nissan sprzedanyAle nadal pozostaje w moich rękach i prawdopodobnie za jakiś czas wątek będzie kontynuowany Kupił go mój kolega z którym będziemy przerabiać Sunny na auto do ciorania na KJS'achJa póki co zdradziłem markę i przesiadłem się na Mazdę MX-3. Zaniedbaną lakierniczo, porysowaną i poobijaną, ale za to bez grama rdzy (nigdzie nie znajdziesz, nawet na progach czy podłodze) i z 4 miesięczną instalacją LPG na stagu 4 Kupiłem okazyjnie żeby jeździło tanio i dobrze... i tak też się sprawdza, Ale 107KM w mazdzie może co najwyżej lizać pięty 90KM w Sunny, nie ma w ogóle porównania jeżeli chodzi o odejście spod świateł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 pokaż ten gaz to sie zobaczy ,,, Bziuk spyla SR20 jak coś ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi