Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Almera 1,5 dci pompa wtryskowa

Gość kris1981

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam problem przy odpalaniu almery 1,5 dci N16 na zimnym silniku trzeba kręcić pare sekund jak już załapie to obroty latają między 400.500 po paru sekundach różnie to bywa krucej dłózej zaczyna pracowac normalnie mechanik wysłał pompe do sprawdzenia i wyszło że trzeba wymienic głowice w pompie czy to może byc przyczyną takiego zachowania??? czy chce mnie na koszty naciągnąć i sie nic nie zmieni ??? z góry dzięuje o dziwo jak po chwili odpalam znowu to jest normalnie

Ja bym zaczął od filtra paliwa, ale jak już pompa wyciągnięta, to i tak nic nie sprawdzisz.

I taka rada dla Ciebie na przyszłość -- zanim oddasz samochód do mechanika, to najpierw poświęć jeden lub dwa dni na czytanie forum. Przypadków i awarii takich jak Twoje, było dużo, jak i sposobów ich rozwiązania, a dużo "mechaników' od razu stawia na pompę. A przy okazji, pytałeś mechanika co będzie jeśli po "naprawie" pompy nie będzie poprawy? Ty za to będziesz placił? Czy ma odpowiednie przyrządy diagnostyczne, aby potem zrobić adaptację pompy i zarazem wtrysków?.

Pozdrowionka.

pompa jest slaba mam wydruki z firmy bosch która sie pompami zajmóje to oni stwierdzili wade pompy. mechanik twierdzi że to przez ja tak pali na bank będę płcił jak ją zrobią. ale to od pompy może tak odpalac? pózniej jest ok tylko cos mułowata sie zrobił ale potrafi mieć przebłyski normalnośći

warsztat jest porządny wiec z adaptacja nie sądze zeby mieli kłopot

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...