Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Silnik do Nissana P11

Gość malkwiecie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość malkwiecie

Witam,

mam pytanie dot, kwestii silnika.

jestem wlascicielką p11 kombi po lifcie

2.0 16V 140 kM

i wlasnie zerwal sie lancuch rozrzadu w moim kochanym autku...

z tego co wiem wg wstepnej analizy remont jest raczej nieoplacalny

pozostaje chyba opcja wymiany silnika

zapytanie:

czy silnik SRI rok 1997 2.0 16 V da sie wlozyc do mojej primerki bo taki silnik mam na oku??

czym tak naprawde roznia sie te silniki? oprocz mocy.

i czy moze na moim osprzecie silnik sri bedzie pracowac tak samo i miec ta sama moc?!?

licze na pomoc! :D

gosia

Oprocz mocy to roznia sie te silniki sposobem przygotowania mieszanki paliwowo powietrznej. . W silniku sr20di jest jeden centralny wtryskiwacz a w silniku sr20de sa 4 wtryskiwacze (kazdy na 1 cylinder) Pewnie silnik wejdzie do ramy (moze nie trzeba bedzie przerabiac lap. Trzeba bedzie chyba zmienic komputer. Przerobic instalacje elektryczna . W silniku sr20di bedziesz miala Gosiu wiecej przewodow podcisnieniowych Pewnie elektryk bedzie musial odciac immobiliser . To tyle co tak mi przychodzi do glowy w tej chwili. Moze sie temat teraz rozwinie . czesc

Silniki DI wystepowały do 93 roku w P10 tkach a P11 były jakies kastraty mocy ale to innna bajka ,,,,

pozatym co Ci sie nie opłaca

rozrząd nowy za 400 -500 zł może sie nic nie uwaliło jak nie było trzasku jak był jak u mnie to pozaginało zawory a dużo było bo 6 szt,,

ja zrobiłem pare tysięcy na nowym rozrządzie japońskim po kosztach Ci mogę cały silnik sprzedać

rozrząd na wymianę a reszta na częsci ,,,,wałek da Ci 150 KM bo jest to Wersja z czarną pokrywą,,

czyli remonować to co masz nie wyciągając silnika z auta ja za taką operacje z lawetą i robieniem głowicy dałem 1300 zł ,,

rozrząd strzelił przy 160 tys

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...