Gość malkwiecie Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Witam, mam pytanie dot, kwestii silnika. jestem wlascicielką p11 kombi po lifcie 2.0 16V 140 kM i wlasnie zerwal sie lancuch rozrzadu w moim kochanym autku... z tego co wiem wg wstepnej analizy remont jest raczej nieoplacalny pozostaje chyba opcja wymiany silnika zapytanie: czy silnik SRI rok 1997 2.0 16 V da sie wlozyc do mojej primerki bo taki silnik mam na oku?? czym tak naprawde roznia sie te silniki? oprocz mocy. i czy moze na moim osprzecie silnik sri bedzie pracowac tak samo i miec ta sama moc?!? licze na pomoc! gosia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Oprocz mocy to roznia sie te silniki sposobem przygotowania mieszanki paliwowo powietrznej. . W silniku sr20di jest jeden centralny wtryskiwacz a w silniku sr20de sa 4 wtryskiwacze (kazdy na 1 cylinder) Pewnie silnik wejdzie do ramy (moze nie trzeba bedzie przerabiac lap. Trzeba bedzie chyba zmienic komputer. Przerobic instalacje elektryczna . W silniku sr20di bedziesz miala Gosiu wiecej przewodow podcisnieniowych Pewnie elektryk bedzie musial odciac immobiliser . To tyle co tak mi przychodzi do glowy w tej chwili. Moze sie temat teraz rozwinie . czesc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BartekHS Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 cała wiazka elektryczna, komp.silnik ma pasowac, odejdzie jedna lambada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Silniki DI wystepowały do 93 roku w P10 tkach a P11 były jakies kastraty mocy ale to innna bajka ,,,, pozatym co Ci sie nie opłaca rozrząd nowy za 400 -500 zł może sie nic nie uwaliło jak nie było trzasku jak był jak u mnie to pozaginało zawory a dużo było bo 6 szt,, ja zrobiłem pare tysięcy na nowym rozrządzie japońskim po kosztach Ci mogę cały silnik sprzedać rozrząd na wymianę a reszta na częsci ,,,,wałek da Ci 150 KM bo jest to Wersja z czarną pokrywą,, czyli remonować to co masz nie wyciągając silnika z auta ja za taką operacje z lawetą i robieniem głowicy dałem 1300 zł ,, rozrząd strzelił przy 160 tys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość malkwiecie Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Dziękuje za odpowiedzi. a czy silnik o ktorym piszesz @nissanmaniak bedzie pasowal? i czy nie bedzie trzeba np wymieniac komputera? pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 witam uciekł mi nr tel ale tu mam od kolegi do firmy w wieliczce ..poszło na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.