Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Pompa wody

Gość Davido9020

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Davido9020

Witam

Potrzebuje wyciagnac i wymienic pompe wody i teraz chcialem sie zapytac czy naprawde musze sciagac wszystkie paski klinowe i te kola pasowe czy jak one sie tam nazywaja? Przepraszam za malo fachowy jezyk ale mechanik ze mnie nie za dobry :P Poprostu spedzilem w garazu kilka godzin a prawie nic nie zrobilem bo nie widze mozliwosci jak to odkrecic , juz zaplanowalem ze wyjme to razem z obudowa od termostatu na poczatek bo rowniez nie widze mozliwosci odkrecenia jednego od drugiego w takiej pozycjii w jakiej one sie znajduja. No i jesli trzeba odkrecic tez te kola pasowe - tzn chodzi mi o te na ktorych sa paski klinowe - to w jaki sposob bo z tym tez nie moge sobie poradzic:/

Z gory dziekuje za pomoc

Pozdrawiam

Akurat jestem po wymianie to ci powiem że ciężko to razem wyciągnąć bedziesz miał... najpierw poluzuj rolke, na pompie 4 sruby, napinacz pózniej na pompie wspomagania bodajrze jest na dwóch śrubach jedna blokuje (z boku) odkręć ją troche i póżniej długą (od strony szyby) odkręcaj aż nie zdejmiesz paska. No i po kolei kolanko z grubym wężem 3 śruby i termostat wyjmij, póżniej taki rodzielacz co idze kupe wężyków 3 śruby i pompa:) Pompa jest na 5 śrub proponuje pokolei poukladaś bo mają różne długości. A przy skręcaniu uważaj na ten "rozdzielacz" żeby z wyczuciem bo ja przegiolem i mi pękł:( Właśnie poszukuje:)... Jak coś To pisz, znajde chwile to odp jutro:) Chyba nic nie pominolem:P. Powodzenia.

Gość Davido9020

Dzieki wielkie - napewno troche to rozjasnilo ale wciaz mam pytania jak moge:D Bo tak - ja juz ten pasek sciagnalem od pompy wspomagania i dalej wlasnie stoje. Strasznie ciezko tam operowac jakimkolwiek kluczem, pwoiedz m Ty to robiłeś na kanale od spodu czy jakims innym sposobem? CO do termostatu to musze go wyciagac? Nie moge poprostu go z cala obudowa sciagnac tzn sciagnac obudowy termostatu tak zeby on sobie tam zostal w srodku??

Jak ci się uda to ściągaj całą obudowe ale jak wiesz jest tam dosyć ciasno jak łapiesz na sylikon wysokotemperaturowy to dobrze byłoby mieć dobry dostęp przy składaniu:) ja wyciągałem po kolei i termostat też ale jak uważasz:). Kanał w zasadzie niepotrzebny. Co do dostępu to używałem tylko grzechotki na różnych przedłużkach i na jednej śrubce płaskiego więć jakoś odkręciłem nie było łatwo ale się udało:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...