Gość komi-79 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 witam mam pytanie, jeżdze almerką 2.0 gti 96r od jakiegos czasu zauwazyłem ze po odkreceni8u korka chlodnicy pluje chłodziwem czego wczesniej nie bylo ( przy rozgrzanym silniku) prosze o odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Chodzi ci o to że wypycha płyn po odkręceniu korka na rozgrzanym silniku? W nissanach jest ciśnieniowy układ chłodzenia i nie otwieraj tego korka na ciepłym bo się poparzysz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komi-79 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 zdążyłem sie przekonac ale na szczęscie tylko reke:) czyli mam sie nie martwic? dzięki za odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Wszystko jest ok, wraz ze wzrostem temp. wzrasta ciśnienie, jest tam 0.9bara jak będzie większe to korek chłodnicy przepuszcza nadmiar do zbiorniczka, a potem ściąga ten nadmiar z powrotem jak ostygnie, więc wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komi-79 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 właśnie tak zaobserwowałem ze raz jest ponad stan a raz poniżej wielkie dzięki. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Ciesz się, że auto nie było dobrze rozgrzane - bo byś miał twarz w bandażach Jak ciśnienie duże to po odkręceniu korka może pójść gejzer na jakieś 3m do góry - sprawdzone osobiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komi-79 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 dzięki wiecej nie będe próbował za piękny nie jestem ale ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.