Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Co to może być za część? (zdjecia)

ixm3n

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy ktoś może podpowiedzieć co to jest za część przedstawiona na zdjęciu? Wisi to u mnie na samych przewodach do niczego nie przymocowane. Czy to może być filtr paliwa? Silnik benzynowy.

Zdj%25C4%2599cie0092.jpg

Zdj%25C4%2599cie0093.jpg

Tego jeszcze mi się nie udało ustalić. Niestety instalacja gazowa mocno utrudnia dostęp w tej całej plątaninie, a deszcz dziś ostro po głowie padał

w VW miałem coś podobnego, było to wpięte w układ paliwowy pomiędzy pompą (mech.) a gaźnikiem a jego działanie polegało na tym, że jednym przewodem wpływało paliwo, drugim wypływało w kier. gaźnika a trzecim odpływał nadmiar paliwa do zbiornika; można by rzec zwykły trójnik, ale nie ; otóż w środku było coś w rodzaju syfonu i uniemożliwiało cofanie się paliwa z przewodu biegnącego do gaźnika po zgaszeniu; kiedyś to uszkodziłem i założyłem zwykły trójnik - paliwo po zgaszeniu cofało się do zbiornika i trzeba było dłużej kręcić zanim odpalił; zamontowane w pionie.ale u ciebie widzę tylko 2 przewody, może to sam syfon?

No własnie zastanawiałem się czy to powinno tak sobie swobodnie wisieć na samych wężykach. Dziś zdjąłem wężyki i na pewno nie płynie nimi paliwo. Były suche, nie wydzielał się żaden zapach. Jedynie troche syknęło powietrze przy zdjęciu pierwszego węzyka. Ktoś mi podpowiedział, że może to być "filtr węgla aktywnego".

A tak to wyglądało po wyczyszczeniu. Niestety żadnych oznaczeń ani napisów poza wytłoczonym "Nissan" nie było:

Zdj%25C4%2599cie0095.jpg

Zdj%25C4%2599cie0097.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...