Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Naklejki na lakierze !!

Gość Zibi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

No wlasnie czym albo jak je sciagnac ?? Poprzednia wlascicielka chyba bardzo lubila naklejki a mi one sie bardzo niepodobaja. Z szyb juz posciagalem, ale z lakieru mam stracha zeby nie zarysowac.

Poradzcie cos !!

Resztki po kleju mozna takze usunac pasta polerska lekkoscierna.

POZDRAWIAM.....

najlepiej Tempo

Nie tak szybko z tym tempo!!! Na rynku polskim pojawily sie podrobki pasty tempo. Firma K2 produkuje takie dziadostwo o nazwie TEMPO, ale do oryginalnego tempa to jej wiele brakuje. Kolor i zapach podobny, ale konsystencja rzadsza. Orginalna pasta Tempo jest na polskim rynku od 15 lat. Produkuje ja firma Druchema z Pragi (czechy). Oryginalna pasta czysci wszystko - od plesni po zwietrzaly lakier, natomiast K2 to wielkie gowno ktore w polowie nie dorownuje oryginalnej. W zwiazku z pojawieniem sie podrobek na polskim rynku firma Druchema zaczela eksportowac do nas swoja paste pod nazwa "Druchema Orginaltempo", a nie jak dawniej "TEMPO". Ciezko ja zdobyc ale naprawde warto. Jezeli ktos wie gdzie kupic wlasnie ta oryginalna paste prosze dac mi znac.

Ze swoich zrodel wiem ze Druchema Orginaltempo dostepna jest w firmie AVANTI w Cieszynie tel. (33)8520199

Podobno po podgrzaniu suszarką i odklejeniu naklejek, resztki kleju najlepiej usunąć przy pomocy benzyny ekstrakcyjnej. Prawda to? Poradźcie coś drodzy forumowicze, bo też mam problem z "pamiątkami" po poprzednim właścicielu (sądząc po nalepkach raczej właścicielce :wink: )

Pozdrawiam!

Sabaka rozpuszczalnikiem????????A lakier został, czy tez go sciagnales????????Podjedz do jakiegos lakiernika, on napewno Ci to swoim sposobem sciagnie, albo podpowie jak to dobrze zrobic.

POZDRAWIAM.....

lakier lakierem... czasem na lakierze jest jeszcze tzw "lak" i mozna go tez przez przypadek uszkodzic :roll:

ja sobie zrobilem takie kuku :roll: i nie wyglada to zbyt ładnie... no ale coz za głupote sie płaci :cry:

PIC00008male.jpg

PS. w miare uplywu czasu "bombelek" rosnie... :(

Sabaka rozpuszczalnikiem????????A lakier został, czy tez go sciagnales????????Podjedz do jakiegos lakiernika, on napewno Ci to swoim sposobem sciagnie, albo podpowie jak to dobrze zrobic.

POZDRAWIAM.....

Lakierek zostal :) klej po znaczku tez :(

A czy pozostalosci po znaczkach tez zejda tym sposobem, bo probowalem juz rozpuszczalnikiem i na gorąco i nie wszystko chce zejsc.

co do kleju po znaczku to musisz drapac paznokciem przez szmatke nasaczona benzyna.

po zdjeciu znaczka i usunieciu benzyna kleju dalej mialem znaczek w postaci obramowki z grzybow :lol: takie zielone to bylo ochydne. pasta tempo usunalem to w 2 min.