Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

moduł składania lusterek

pavelsti

Rekomendowane odpowiedzi

Miał może ktoś z Was problem z modułem automatycznego składania lusterek u mnie dziś taki wystąpił, wcześniej się zawieszał ale zamkniecie i otwarcie auta pomagało a dziś nie. Moduł przestał nagle rozkładać i składać lusterka, lusterka też nie reagują na przełączenie przycisku zamknięcia i otwarcia zero nawet nie słychać żeby silniczki pracowały. Po kilku próbach rozłożyłem je ręcznie. Może to nie moduł a co innego szwankuje ? Miał ktoś z Was już coś takiego ?

U mnie się blokował ale "w drugą stronę", czyli był nadgorliwy. Znaczy się, pomimo ustawienia na "zawsze rozłożone" potrafił czasami sam złożyć lusterka. Ale od jakiegoś czasu jest OK. Możliwe, że jakaś wilgoć. Może u ciebie też to jest powodem?

Nasuwa mi się takie nietypowe pytanie Laika :). Mam rozumieć, że jest jakaś pozycja "auto", że po zgaszeniu silnika lusterka składają się same?

tak jest pozycja neutral i lusterka się składają i rozkładają się automatycznie, ale u mnie niestety przełącznik w ogóle nie reaguje. Z moich obserwacji wynika ze ten problem pojawia się w momencie deszczu, więc to może nie być moduł :/ zobaczę jak umyje auto i wystąpi jeszcze raz ten problem to pojade do serwisu

tak jest pozycja neutral i lusterka się składają i rozkładają się automatycznie, ale u mnie niestety przełącznik w ogóle nie reaguje. Z moich obserwacji wynika ze ten problem pojawia się w momencie deszczu, więc to może nie być moduł :/ zobaczę jak umyje auto i wystąpi jeszcze raz ten problem to pojade do serwisu

w takim bądź razie u mnie to też nie działa :-/

Żeby Ci działało musisz mieć założony osobny moduł, fabrycznie nie ma takiej opcji

• 2 tygodnie później...

Jestem zielony w temacie lusterek morzcie powiedzieć co za moduł jest potrzebny żeby lusterka składały i rozkładały się automatycznie przy zamykaniu i otwieraniu samochodu z pilota orginalnego

Jestem zielony w temacie lusterek morzcie powiedzieć co za moduł jest potrzebny żeby lusterka składały i rozkładały się automatycznie przy zamykaniu i otwieraniu samochodu z pilota orginalnego

na stronce nissana w zakładce QQ akcesoria http://www.nissan.pl...ons/accessories > pozycja 38 po zamontowaniu lusterka składają się przy zamknięciu auta z pilota(przycisku w wersji tekna) a otwierają się przy przekręceniu stacyjki na ON, moduł aktywny jak przełącznik jest na neutral a tak to lusterka na żądanie składają/otwierają się po przełączeniu na przełączniku w odpowiednią pozycje.

U mnie problemu zniknęły a serwis powiedział proszę przyjechać jak będzie problem z rozkładaniem i składaniem czyli do kolejnego większego deszczu albo mycia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...