Gość Pietrek215 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Witam, mam problem, że nie dmucha zimne powietrze na klimie,(klima nabita). Dodam, że klima jest automatyczna, tak jakby nie przełącza na zimne. Nawet na ustawieniu 17 stopniu leci gorące powietrze... Pozdrawiam, Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeslaw4 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 A świeci ci kontrolka A/C ? Jeśli tak to musi być jakaś awaria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pietrek215 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 świeci się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 a robiłeś coś przy aucie?? w primce jest czujnik za taką kratką koło kluczyka i jak jest rozłączony to nie ma zimnego nawiewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pietrek215 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Nic nie było robione przy aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 to sprawdź ten czujnik o którym pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pietrek215 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 to sprawdź ten czujnik o którym pisałem OK dzięki szukałem, ale nie znalazłem. U mnie nie ma żadnej kratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 musisz mieć gdzieś czujnik temperatury, bo on odpowiada za dobranie nawiewu, poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeslaw4 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Jak dobrze pamiętam z instrukcji obsługi, to ten czujnik jest na przedniej półce pod szybą od strony kierowcy. Jutro zobaczę w instrukcji gdyż jes t w samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 to nie chodzi o czujnik na podszybiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 W note właśnie na podszybiu jest czujnik odpowiadający za dobór temperatury we wnętrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 hmm ja w primce miałem na podszybiu jeden i drugi przy stacyjce i własnie ten drugi był powodem tego co opisuje kolega, może w Notku gdzieś indziej jest taka kratka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Piotrek...a zapytam bardzo prozaicznie...a kompresor od klimy pracuje normalnie?załącza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pietrek215 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Piotrek...a zapytam bardzo prozaicznie...a kompresor od klimy pracuje normalnie?załącza się? Bez klimy też dmucha gorące powietrze więc to chyba nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 (edytowane) pytanie o kompresor padło nie bez przyczyny - jeśli sprężarka się nie załącza, klima nie będzie chłodzić. Czy słychać okresowo załączającą się i wyłączającą sprężarkę? - metaliczne szczęknięcie i w chwilę potem "oddech Lorda Vadera" Edytowane 22 Kwietnia 2012 przez Dar1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pietrek215 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Będę musiał faktycznie sprawdzić kompresor, z tym że tak jak napisałem wyżej - bez klimy powinno być wtedy ok a nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.a.polak Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Pozwolę sobie, a co kurde: może Najukochańsza Małżonka przestawiła klimę w tryb "PIECZENIE" lub "OPALANIE" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg70 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Czy to nie jest ten czujnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pietrek215 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 ok tylko co dalej, moge sie dostac do tego czujnika przy kolumnie kierownicy z lewej strony, tylko w ciemno go wymieniac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 sprawdź czy się nei zsunęła wtyczka, wyczyść, to jest zwykły termistor za parę groszy w elektronicznym, zobacz w instrukcji zakres działania i będzie gitt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pietrek215 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Ok dzięki wszystkim za pomoc, jak znajdę usterkę to się oczywiście odezwę Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi