Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

co zrobić z tym wtryskiwaczem

Gość Pawel99
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

a słyszałeś Misiek o wirtualnych przeglądach?...ja słyszałem i dlatego porzuciłem to ASO:)

Jeżdżę do Płońska..autentyczna rewelacja! 140 km ale się i tak opłaca:)

hm widze ze coraz wiecej osob jezdzi do plonska. Moze wynegocjujemy u nich jakies znizki ?

ja jeszcze nie jeżdżę ale może się skuszę w końcu mam po drodze :lol::lol: tylko nie wiem co w tym płońsku jest takiego rewelacyjnego :roll: :roll: może więcej danych :?: :idea:

a słyszałeś Misiek o wirtualnych przeglądach?...ja słyszałem i dlatego porzuciłem to ASO:)

Jeżdżę do Płońska..autentyczna rewelacja! 140 km ale się i tak opłaca:)

Nic takiego nie słyszałem, więc bardzo poproszę o jakieś informacje :wink:

co w Płońsku rewelacyjnego...już opowiadam:)

byłem tam 2 tygodnie temu na dużym przeglądzie po 60 tysiącach. Cena tego przeglądu u nich to 330 złotych.

Przy samochodzie możesz stać aż Ci się znudzi. Facet tłumaczy wszystko co robi, odpowiada na wszelkie pytania.

Nie musisz korzystać z ich części. (Miałem więc swoje). Gdy potrzeba cos wymienić (a nie masz akurat tego) to lojalnie mówią jaki jest koszt u nich i że np. b. opłacalnie będzie kupić sobie we własnym zakresie.

Nie stosują rozwiązania: "jeśli coś lekko niedomaga to trzeba to koniecznie wymienić w całości". W moim przypadku zabrali do zaprzyjaźnionego zakładu i przetoczyli tylne tarcze hamulcowe, które się trochę "nadpsuły".

Nikt nie ględził, że koniecznie trzeba nowe itp. itd. - sami zaproponowali toczenie.

Dalej kwestia mojego zapchanego wtrysku, uczciwie powiedzieli że sam się raczej oczyści przy użyciu preparatu ze stacji benzynowej i nie trzeba go na razie wymieniać. A tu byłem już tak zdesperowany, że jakby powiedzieli inaczej to nie wiem czy bym nie wymienił:)

no i samo podejście: nikt się nie spieszy przy samochodzie - tylko po to żeby szybciej. Wręcz przeciwnie...starannie, dokładnie i bez pośpiechu.

No i co najważniejsze nikt samochodu nie omija wielkim łukiem, zarówno serwisant, doradca serwisowy oraz kierownik serwisu.

no i wreszcie najważniejsze: zlikwidowali wreszcie to cholerne skrzypienie foteli, które doprowadzało mnie do szaleństwa!

no to jestem pod wrażeniem. Może jakieś namiary i czy trzeba się umawiać wcześniej czy na przykład można wskoczyć z trasy na badanko kompem :lol::lol::lol:

No to jestem w zakłopotaniu. Mam przejechane ok 58 tyś km więc jestem jakiś dwa miesiące przed dużym przeglądem. Almerka za tydzień kończy 3 latka więc gwarancja znika. Nigdy większych problemów z ASO w Olsztynie nie miałem. Jak chciałem być przy aucie to sobie byłem. Faktycznie ceny przeglądów mają z wyższej półki - na 60 tyś km ok 1200 zł. Nigdy nie rozmawiałem z nimi o samej robociznie, więc nie wiem jak oni do tego podchodzą. Jeśli było trzeba coś dodatkowego robić to zawsze dzwonili i jeśli kwota była do zaakceptowania to robili.

Musze pomyśleć co robić.

Misiek pieczątka ASO w gwarancji zawsze się przyda przy sprzedaży samochodu. Dziś sprzedać praktycznie nic nie można więc moim zdaniem warto dbać również o ten szczegół.

Płońsk to oczywiście także ASO Nissan.

Oryginalne materiały tj. płyn chłodniczy 5 litrów, olej skrzyni biegów 3 litry, filtr oleju, filtr powietrza i uszczelkę pod korek olejowy możesz kupić na forum (wiesz od kogo).

Swiece NGK (ich symbol jest wpisany w instrukcji samochodu) kupisz w Olsztynie w Interparts po 12-13 złotych sztuka, olej Castrol 10W-40 3 litry (po 28 zł za litrowe opakowanie) (potrzeba Ci tylko 2.5 litra, a więc bedziesz miał na wszelki wypadek 0.5 l na dolewkę w przyszłości) i płyn hamulcowy Dot 4 - 0.5 litra (17 złotych) w hurtowni olejowej na Piłsudskiego (koło Urzędu Pracy). Razem wyjdzie cię coś koło 500 złotych.

Jak kupisz zamienniki a nie oryginały to jeszcze z 50 złotych urwiesz. (ja następnym razem kupię zamiennik filtra powietrza JC bo oglądałem taki w Płońsku i wyglądał 100% identycznie jak oryginał a nawet ciut lepiej) tylko sam filtr oleju warto podobno kupić autentyczny Nissana albo Manna.

Reasumując wydasz z dojazdem jakieś 900-950 a nie 1200 (które zapewne okaże się zresztą nie 1200 a 1290 złotymi :lol: ) za full przegląd po 60 tysiącach i na dodatek będziesz miał pewność, że to co kupiłeś zostanie rzeczywiście wlane do Twojego samochodu.

Oczywiście jak masz dobry układ w Olsztynie to może być podobnie, z tym że jak znam życie to nie będziesz miał: czasu,serca, ochoty i śmiałości by stać przy samochodzie non stop w Olsztynie. Pojedziesz do domu czy pracy i umówisz się na odbiór po południu. A w Płońsku to nie ma siły...wokoło same pola...i tak nie ma co robić, więc stać i oglądać będziesz siłą rzeczy :wink:

Dino ja się umawiałem telefonicznie. Namiar znajdziesz przeszukując konkurencyjne forum AC Nissan. Dzwoni się do Pana Arka i mówi, że jest się z klubu Nissana.

Podejrzewam, że równie dobrze możesz w Twoim przypadku tam zajechać skoro i tak przejeżdżasz przez Płońsk. Ja jechałem specjalnie więc wolałem mieć pewność, że mnie przyjmą.

Badanie kompem miałem w cenie przeglądu już uwzględnione. Zasadniczo jak robisz duży przegląd to chyba wszystko jest już uwzględnione.

Nie wiem ile kosztuje samo podpięcie do komputera, ale na w/w forum ktoś pisał że najtaniej w Polsce.

P.S. nie dodałem, że umyli mi samochód po przeglądzie o czym w Olsztynie lubili zapomnieć:)

Z tym może być problem. Ze względu na nadmiar pracy wyjazd w tygodniu odpada. Jedyna możliwość to przegląd w sobotę. Ale przed podjeciem decyzji o ewentualnym przeglądzie w Płońsku, odwiedzę ASO w Olsztynie i zobaczę jak podchodzą do tematu przeglądu z moimi materiałami.