nysska Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 (edytowane) Zestaw starego modelarza (sorki za orientacje zdjecia, ale załączone przez telefon) Edytowane 19 Czerwca 2014 przez nysska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zestaw starego modelarza (sorki za orientacje zdjecia, ale załączone przez telefon) co będziesz robił? JEdno piwo to starczy na oczyszczenie kawałka nadkola a gdzie reszta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Ponieważ u mnie ruda jeszcze nie zjadła nadkoli (a próbuje) postanowilem je trochę zabezpieczyć. Brak jakiejkolwiek ochrony rantu oraz dwóch centymetrów powyżej jest dla mnie mocno zastanawiajacy i powodujący, że zaczynam wierzyć w spiskowe teorie o celowych zagrywkach producentów (czego zawsze byłem daleki) bo na chłopski rozum nie umiem sobie tego wytłumaczyć. Jedno piwo bo mam nocki i po drugim to bym poszedł po trzecie i na leżaczek spać na słoneczku. Zresztą trzy dni walki i jedna ćwiarteczka dopiero zrobiona, problemem staje się nie brak piwa :-), tylko koszt odrdzewiacza. Edytowane 20 Czerwca 2014 przez nysska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 ja dałem corlack po lekkim oczyszczeniu. Cięzkie dojście. I trzyma już długo ok.I tak bedziesz musial myć co tydzień wnętrze i kieszonke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Dziś zabrałem się za łożysko i również zaskoczył mnie widok. Nie tylko rant zardzewiały ale i kilka dziurek na wylot w nadkolu wewnętrznym. Masakra jakaś. Narazie oczyściłem , pomalowałem farbą ołowianą , dziurki ( niewielkie ) masą uszczelniającą wypełniłem, na całość baranek a od środka wosk. Powinno spowolnić rdzewienie. Co do plastikowych nadkoli to myślę ,że najprośćiej było by podpasować przednie od x-traila. Wnęki są tej samej wielkośći, mcpherson tak samo z przodu i z tyłu. Kto pierwszy przetestuje i powie czy się da ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Nie wiem czy to prawda ale lakiernik u którego byłem wpiątek mówi ze to walka z wiatrakami. Teraz zrobię ( zawołał 400 zł od strony) lecz od razu uprzedza że za jakiś czas wyjdzie. Pytanie jaki to czas. czy mówimy o latach czy tygodniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Mam dość, narobilem się trochę, robota żmudna ale chociaż mam świadomość, że nie dałem się kornikom bez walki. Czytając posty stwierdzam, że u mnie jeszcze nie było najgorzej więc może mój wysiłek plus szwajcarska tech. nie pójdą na marne. U mnie głębokich wrzerów nie było, ale mocno pordzewialy był wózek wiec staralem się zabezpieczyć co się da i gdzie się da. Zdjecia z linii frontu :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Plusik ode mnie. Ja o swojej walce napisałem tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Nysska mam nadzieję ,że samego baranka nie dawałeś ? Bo on nie ma właściwości antykorozyjnych , jedynie przeciw mechanicznym jak kamienie i każdy producent zaleca malowanie pod baranka lub na baranka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 (edytowane) No dalem dalem brunox epoxy, nie spotkalem się z lepszym srodkiem na rdze wiec myślę, że trochę wytrzyma i zachamuje rozrost rudej. A baranek to w celach ochronnych oczywiscie, w tylek wpakowalem 2 puszki a myślałem, że 4 (tyle nabylem) starczą na dwa auta. No i wedlug producenta użyty przeze mnie baranek ma również własności antykorozyjne. Edytowane 23 Czerwca 2014 przez nysska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Jeszcze od środka zabezpiecz jakimś woskiem dla pewności Czy ktoś do teraz dopasował jakieś nadkola plastikowe do tylnych nadkoli ?? Zbliża się zima i choć całkowicie one nie uchronią już rdzewiejącego nadwozia to z pewnością spowolnią i ułatwią utrzymanie tego w czystości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 tsa na Allegro niby dedykowan ale wydaje mi sie ze bród i woda i tak beda zbierać sie pomiędzy elementami i rdza bedzie postępować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Są ale przednie. Tylne są jedynie do t-32 i zbyt drogie aby kupować w ciemno i później dopasowywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi