jarlew Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Chodzi o SR20DE. Od strony kabiny leci mi olej, dolatuje w okolice miski olejowej i tam sobie kapie. Nie mogę tam w żaden sposób zajżeć. Ktoś może wie czy z tyłu silnika jest element z którego może nastąpić wyciek? Czy raczej leci z pokrywki zaworów, widzę tam mały wyciek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lancer901 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 filtr oleju albo tak jak w moim przypadku nie dawno leciało mi z pokrywy, nie dokrecone śruby miałem na zime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Nie wiem gdzie w sr jest czujnik ciśnienia oleju, ale sprawdź go, u mnie był taki sam wyciek jak u ciebie i to był czujnik ciśnienia oleju, ale nie wiem czy w sr jest tez z tyłu silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarlew Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 wyciek namierzony, cieknie z elementu o którego istnieniu nie wiedzialem tzn. chlodniczka oleju. ktos to moze juz wymieial? uszczelniał? przykład:http://allegro.pl/ch...2261274083.html Wycieku ciąg dalszy. Po pierwszych oględzinach wychodziło że to ta chłodniczka, olej z niej kapięcy spadał by na półoś, a z niej rozpryskiwał po okolicy, ALE... Aby się upewnić wyczyściłem z mechanikiem okolice tej chlodniczki jakąs chemia I teraz się zaczyna, przejechałem już jakies 1,2kkm i nic, sucho. Sprawdzałem po 700km, pozniej po 1k. Sam nie wiem co robić, wymieniać uszczelnienia na tech chłodniczce w ciemno... chyba bez sensu. Może miał ktoś takie zdarzenie? Dodam że okolice tej chłodniczki były BARDZO brudne od oleju, teraz czysto i sucho... Jakies pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Jak czysto to nie ruszaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.