romeo1971 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Witam mam problem z ktorym borykam sie juz od miesiaca mam nissana p10 1995rok 2000cm3 + lpg uatko czasami zalezy jak mu sie chce odpala normalnie i idealnie a czasami odpala tak jak by na 2-3 gary i musze go powolutku wprowadzac na obroty jakies 5 minut po ponownym zgaszeniu i odpaleniu jest idealnie wymienilem Swiece przewody WN kopolke aparatu cewke zaplonowa u mechanika stal 6 dni rano codziennie byl odpalany i wszystko bylo ok jak ja go zabralem to na drugi dzien znowu mial problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Miałem podobny problem w swoich poprzednich autach. Przegoniłem na mazury na bezynie i cos sie odetkało i problem zniknoł na jakis czas W obu autach było podobnie popierdywanie na zimno brak mocy a na ciepło ogień i dym ile fabryka dała. Co jakis czas polatałem zbiornik benzyny i sie ułożyło zwłaszcza w lecie jak daja gorszy gaz bo ciepło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo1971 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 zakrecilem gaz i odlaczylem kostke przy butli pojerzdze pare dzi i zobacze czy cos pomoze zy moze tak byc ze silnik dostaje gaz i etyline rownoczescjie i dlatego sie dusi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojt_mk.. Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 zakrecilem gaz i odlaczylem kostke przy butli pojerzdze pare dzi i zobacze czy cos pomoze zy moze tak byc ze silnik dostaje gaz i etyline rownoczescjie i dlatego sie dusi? U mnie jak brał benz i gaz objaw był taki że spadał gwałtownie z obrotów po puszczeniu sprzęgła w trakcie jazdy (momentalnie na 850 obr.) a nie powoli jak normalnie, po regulacji (za krótki był ustawiony czas przełączania z benz. na gaz ) wszystko jest w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Gdzieś były posty o temp przeskoku na gaz moze to być powód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo1971 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 nic to nie dalo tez odpala jak by nie na wszystkie gary po paru przygazowkach wchodzi normalnie na obroty i po ponownym odpaleniu jest ok za pare godzin odpalam i jest ok albo znowu sie dlawi zalezy jaki ma chumor niemam juz pomyslow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 To pobenzynuj troszke jak sie znormalizuje to trzeba bedzie poczyscić wszystkie doloty wachy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.